Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Finále extraligy volejbalistů načal vítězně Liberec

Liberec - Volejbalisté Liberce vstoupili do finále extraligy vítězstvím nad Kladnem 3:1 a udělali první ze čtyř kroků potřebných k zisku titulu. Série pokračuje v sobotu opět na palubovce Dukly. Před téměř vyprodanou halou dnes Liberec předváděl s výjimkou druhého setu téměř bezchybnou hru. Domácí měli skvělý vstup do utkání, ale první set nakonec doslova vydřeli v poměru 26:24. Využili až čtvrtý setbol zásluhou úspěšného bloku.

Druhý set byl opět zkouškou nervů pro liberecké fanoušky. Po nezdařených útocích Vencovského se nakonec z vyrovnání stavu radovali hosté, kteří vyhráli 25:23. Ve zbylých dvou setech ovšem domácí vítězové základní části kralovali a získali je poměrem 25:19 a 25:17.

"Je pravda, že jsme vždy v setech vedli o dost bodů, ale Kladno bylo poté vždy odvážné a podařilo se mu dotáhnout," uvedl liberecký trenér Michal Nekola. "Od třetího setu jsme byli ale, myslím, jasně lepší. Čtvrtý set rozhodla jednoznačně na jeho začátku Čermákova šňůra na servisu. Vždy je důležité udělat první krok, ale nám chybí udělat ještě tři," řekl k vyhlídkám na titul, na který Dukla čeká sedm let.

Podle trenéra hostů Jindřicha Licka dnes Kladno neměla nárok na úspěch. "Dělali jsme spoustu nepřesností, a to od přihrávky až po útok. Dnes bychom mohli vyhrát opravdu jen náhodou. Psychika je ve finále důležitá a doufám, že zítra to bude mnohem lepší," prohlásil kouč loňského vicemistra.

Dukla Liberec - Kladno 3:1 (24, -23, 19, 17)

Rozhodčí: Labašta, Pejpal. Čas: 127 min. Diváci: 1 150. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články