Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Finále extraligy volejbalistů lépe rozehrály České Budějovice

Kladno - Volejbalisté Českých Budějovic lépe vstoupili do boje o titul, když v Kladně vyhráli po obrovské bitvě 3:2. Jihočeši porazili kladenského rivala vůbec poprvé v sezoně po třech prohrách, všechny sety v prvním finálovém duelu skončily nejmenším možným dvoubodovým rozdílem.

Utkání Kladno - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Kladno vyhrálo v únoru Český pohár a pak i základní část extraligy, která byla v této sezoně nebývale vyrovnaná. A to se potvrzuje i v sériích o medaile. Jihostroj vydřel první bod po dvou a čtvrt hodině stejným výsledkem 3:2 uspěl i sesazený mistr Liberec v první bitvě o bronz v hale Karlovarska.

V přeplněné kladenské hale byl hrdinou prvního setu českobudějovický blokař Mach, při jehož servisu hosté získali klíčový náskok, a také proměnil setbol. Jihostroj nadále dostával soupeře pod tlak podáním, a když Kladno nevyužilo setbol, získal i druhou sadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj ovládl první finále, v Kladně získal pátý set

Papírový favorit ale zvládl další dvě těsné koncovky a vynutil si tie-break. Ani vedení 6:3 však domácím nestačilo a drama rozhodl exkladenský Sobotka bodem ze servisu na Hietanena. Domácím nestačilo ani 34 bodů univerzála Křesťana.

"Rozhodně jsme nebyli hlavami připraveni na finále, chyběla potřebná koncentrace a odhodlání," zlobil se kouč Středočechů Milan Fortuník. "Zkušený soupeř, který podobných utkání absolvoval hodně, nás zaslouženě potrestal. Bohužel ne všichni hráči přistoupili k zápasu tak, jak měli, a nebyli patřičně nastaveni na důležitost zápasu. Série může skončit 4:1 pro Jihostroj, jako stejným poměrem pro nás. Také zítřejší utkání bude hodně otevřené," dodal.

Finále play-off extraligy volejbalistů - 1. zápas:

Kladno - České Budějovice 2:3 (-23, -24, 23, 23, -13)

Kladno: Trojan 2, Van Haarlem 2, Hietanen 15, Zajíček 9, Křesťan 34, Hýský 11, libero Sparidans - Dillien 1, Syrůček 7. Trenér: Fortuník. České Budějovice: R. Mach 10, Gevert 27, Kraffer 7, Sobotka 9, Habr 6, Michálek 19, libero Kryštof - Fila, Kuliha 5, Todua 1. Trenér: Dvořák.

O 3. místo - 1. zápas: Karlovarsko - Liberec 2:3 (-20, 14, 18, -24, -11) Nejvíce bodů: Treial 19, Zmrhal 18, Hudeček 14 - Patucha 22, Galabov 18, Leikep 11.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články