Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Finále Českého poháru si zahrají volejbalisté Liberce a Karlovarska

Suverénním výkonem si volejbalisté Dukly Liberec zajistili místo ve finálovém zápase Českého poháru. S týmem Beskyd si poradili rychle ve třech setech a v pondělním finále vyzvou Karlovarsko, které rovněž ve třech setech vyřídilo České Budějovice. Dukla může ve finále v kutnohorské hale Klimeška získat trofej podvanácté, už nyní je rekordmanem soutěže. Pro Severočechy by to byl první triumf. Finále sledujte v pondělí od 17:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Volejbalisté Dukly Liberec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec v semifinále splnil bez komplikací roli favorita, neboť v extraligové tabulce má na druhém místě o 39 bodů více než předposlední Beskydy. Od prvního míče si zjednal respekt dobrým servisem a nakonec v zápase trvajícím jen 69 minut zahrál osm es i osm bodových bloků.

Cenu pro nejlepšího hráče si odnesl smečař Lukáš Demar, autor 17 bodů. Jeho otec a kouč Dukly tým pochválil, ale našel i negativa. "Úkol splněn. Byli jsme soustředění od prvního do posledního balonu. Ale taky trochu nervózní, finále musíme hrát uvolněně, s jiným projevem," řekl Martin Demar.

Duel Karlovarska s Jihostrojem byl reprízou loňského finále, které v pěti setech ovládl Jihočeši. Dnes ale na svěřence Jiřího Nováka nestačili, polský univerzál Kewin Sasak k postupu přispěl 25 body. "Zápas nám sednul, srovnali jsme se líp s halou a odpracovali jsme si ho. Zítra máme pátou možnost," připomněl Novák dosavadní finálové neúspěchy.

Český pohár volejbalistů - semifinále v Kutné Hoře:

Liberec - Beskydy 3:0 (18, 19, 15)

Nejvíce bodů: L. Demar 17, Gavenda 12, Nikačevič a Nivaldo po 9 - Komorowski 10, Benda 7.

Karlovarsko - České Budějovice 3:0 (18, 19, 21)

Nejvíce bodů: Sasak 25, Ihnát 10, Weir, Zajíček a Juhkami po 6 - Van Schie 13, Licek 5, Michálek, Ondrovič a Giraudo po 4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články