Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Favorizovaný Novosibirsk smetl volejbalisty Budějovic

České Budějovice - Volejbalistům Českých Budějovic se nepodařilo v domácím zápase Ligy mistrů obrat favorita Lokomotiv Novosibirsk o body. Ve třetím kole elitní soutěže ve vyprodané hale podlehli 0:3 a zůstali na třetím místě skupiny B. Ruský celek je s plným bodovým ziskem v čele tabulky.

Volejbalisté Novosibirsku
zdroj: ČTK autor: David Veis

Novosibirsk na jihu Čech potvrdil velké volejbalové kvality. V útoku hrál prim švédský univerzál Nilsson, s jehož obranou si domácí tým nevěděl rady. Naopak Jihostroj musel hledat mezery ve vysoké obranné hrázi na síti. Snažil se je nacházet i zkušený smečař Pláteník, byť nad jeho startem dlouho visel otazník kvůli zablokovaným zádům.

Lokomotiv, vedený na nahrávce ruským olympijským vítězem z Londýna Buťkem, si vždy hned po prvních výměnách vytvořil uklidňující náskok a v celém zápase ani jednou nepustil domácí tým do vedení. V koncovce první sady se ještě Jihostroj po skvělém zákroku libera Juračky přiblížil na 20:22 a dostal diváky do varu, jenže více mu soupeř nedovolil.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Jihostroj České Budějovice - Lokomotiv Novosibirsk

Trenér Jan Svoboda:

"Potvrdili, že ruská liga je nejlepší na světě, kde je osm špičkových mančaftů, což jinde není. Kluky musím pochválit, podali bojovný výkon na hranici rizika, ale nestačilo to."

Ve druhém setu snahu domácích brzdil špatný příjem a kouč Jan Svoboda začal postupně střídat. Šanci dostali nahrávač Habr či blokař Sobotka. Loňský čtvrtfinalista Ligy mistrů a aktuálně druhý tým špičkové ruské soutěže v závěru duelu ještě musel odrážet nápor Jihostroje, o body se však připravit nenechal.

"Porazil nás tým, který výborně podával. My jsme to na ně zkusili, podání se nám dařilo, ale oni perfektně přihrávali a to rozhodlo," řekl univerzál Jakub Novotný. "Ve dvou postaveních nám vždy bodově cuknul Nilsson na servisu. Vycházel mu a bodoval v sériích. Naopak ani náš dobrý servis jejich přihrávače nerozhodil. Dva sety přijímali na 85 procent, takže ztrátovali téměř bez chyby," dodal kouč Svoboda.

Českobudějovičtí hráči nenavázali na předchozí domácí úspěch proti černohorské Budvě, jenže dnes narazili na výrazně kvalitnějšího protivníka. Při páté sezoně v LM mají bilanci zápasů 2:25. Odvetnou část začne český mistr 20. listopadu na Sibiři.

Jihostroj České Budějovice - Lokomotiv Novosibirsk 0:3 (-21, -17, -18)

Rozhodčí: Hranič (Chorv.), Sampaolo (It.). Čas: 81 min. Diváci: 2 100 (vyprodáno).

Sestavy:

Č. Budějovice: Pláteník, Sukuba, J. Novotný, Rojas, Mach, Zapletal, libero Juračka - Habr, Sobotka, Kriško, Fila. Trenér: Svoboda.

Novosibirsk: Diviš, Gutsaljuk, Nilsson, Birjukov, Volvič, Buťko, libero Golubjov - F. Voronkov. Trenér: A. Voronkov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články