Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Favorit z Trentina proti Karlovarsku ztratil set. Odolena Voda i Liberec v Evropě končí

Druhý zápas, druhá porážka, ale volejbalisté Karlovarska ani s druhým favoritem nenechali svoji kůži zadarmo a s Trentinem prohráli 19:25, 20:25, 25:21, 13:25. Po porážce s obhájcem titulu Kedzierzynem-Kožle 1:3 vzali set i finalistovi posledních dvou ročníků. Ve Vyzývacím poháru vypadli volejbalisté Aera Odoleny Vody hned v prvním kole, když podlehli Panathinaikosu Atény i v odvetě na své palubovce, tentokrát 1:3. Vypadl i Liberec, který také podruhé podlehl týmu Chenois Ženeva.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání Karlovarsko- Trentino a ohlas

Domácí volejbalisté vstoupili do utkání lépe, ale náskok 7:2 neudrželi a Trentino převzalo kontrolu nad vývojem utkání a sadu vyhrálo 25:19. Ve druhé sadě se Západočeši trápili na přihrávce tvrdých italských servisů. Prohrávali už 5:13 a trenér Jiří Novák stáhl z palubovky estonského smečaře Marttiho Juhkamiho, místo nějž poslal Poláka Lukasze Wieseho. Pomohlo to a Karlovarsko se přiblížilo na dva body, jenže koncovka zase patřila Trentinu. Tentokrát zvítězilo 25:20.

Stejně jako minulý týden v Polsku nevyšlo Karlovarsko úplně naprázdno. Ve třetí sadě odskočilo na 11:7 a pak pravidelně otáčelo servisy soupeře. Kouč hostů poslal z lavičky na hřiště českého smečaře Donovana Džavoronoka, ale ani ten vývoj sady nezvrátil. Po útoku svého nejproduktivnějšího hráče Kewina Sasaka vyhrálo Karlovarsko 25:21.

K tie-breaku, který by jim zajistil minimálně bod do tabulky skupiny D, ale měli karlovarští volejbalisté daleko. Ve čtvrté sadě se trápili na přihrávce a v útoku se nedokázali prosadit přes vysoké italské bloky. Byla z toho drtivá porážka 13:25. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen italský smečař Daniele Lavia. Člen zlatého týmu z nedávného mistrovství světa nasbíral 21 bodů. Nejproduktivnějším hráčem domácích byl se 16 body univerzál Sasak.

Příští zápas Ligy mistrů odehrají volejbalisté Karlovarska 30. listopadu na domácí palubovce proti belgickému Menenu. Tam by podle papírových předpokladů měli mít větší šanci na první výhru v této prestižní soutěži dosaženou na palubovce.

Aero i Liberec už v poháru končí

Volejbalisté Aera Odolena Voda vypadli v prvním kole Vyzývacího poháru s Panathinaikosem Atény. Po týden staré porážce 0:3 nestačili na řecký klub ani na domácí půdě, kde mu podlehli 1:3 na sety. Pro středočeský celek tak rychle skončilo účinkování v pohárové Evropě, kam se vrátil po osmnácti letech.

Úvodní sadu dnes domácí vyhráli 25:15 a drželi naději na postup. Pak ale řečtí favorité zápas otočili. Další sady vyhráli dvakrát 25:21 a 25:19. Jejich nejproduktivnějším hráčem byl se 17 body kubánský univerzál Fernando Hernández. Domácím k úspěchu nestačilo ani 23 bodů univerzála Martina Hladíka.

Liberec znovu nestačil na švýcarského vicemistra Chenois Ženeva. Po domácí porážce 1:3 severočeský celek prohrál úvodní dvě sady ve Švýcarsku shodně 18:25 a bylo rozhodnuto. Ženeva s jistotou postupu prostřídala sestavu a třetí set vyhrál Liberec hladce 25:13. Pak ale domácí i v obměněné šestici zabrali a znovu dovolili Liberci jen 18 bodů.

Vedle Českých Budějovic, které se utkají v osmifinále se švýcarským Schönenwerdem, bude na evropské scéně působit ještě Karlovarsko v základní skupině Ligy mistrů.

Volejbalová Liga mistrů - 2. kolo:

Karlovarsko - Trentino 1:3 (-19, -20, 21, -13)

Rozhodčí: Szabó (Maď.), Akinci (Tur.). Čas: 94 min. Diváci: 1450.

Sestava a body Karlovarska: Juhkami 3, Zajíček 7, Sasak 16, Ihnát 13, Weir 5, Keemink 1, libero Pfeffer/Kočka - Wiese 12, Lamanec 2, Kasan, Pastrňák.

Nejvíce bodů Trentina: Lavia 21, Lisinac 16, Kazijskij 11.

Menen - Kedzierzyn-Kožle 0:3 (-17, -22, -21).

Utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů - odveta:

Aero Odolena Voda - Panathinaikos Atény 1:3 (15, -21, -21, -19)

Nejvíce bodů: Hladík 23, Šulc 14, Svoboda 9 - Hernández 17, Ferreira 11, Fragkos 9. První zápas 0:3, postoupil Panathinaikos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články