Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Dukla vydřela první výhru nad Prostějovem v tie-breaku

Tatam je prostějovská dominance z minulých sezon. V prvním semifinále extraligy volejbalistek vyhrál Liberec nad Prostějovem 3:2. Úspěšně vstoupila do série rovněž favorizovaná Olomouc, která porazila pražský Olymp 3:0. K postupu do finále je zapotřebí tří vítězství, druhé zápasy se hrají v sobotu v hale Olympu a prostějovských obhájkyň mistrovského titulu.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Prostějov ovládl v extralize předchozích deset ročníků, ale po změnách v kádru letos skončil po dlouhodobé části až na třetím místě a musel tak semifinálovou sérii zahájit v hale druhé Dukly.

Hostující celek od druhého setu nasadil uzdravenou oporu Helenu Horkou, která se postarala o 12 bodů, ale Prostějovu nakonec k vítězství nepomohl ani slibný začátek tie-breaku. Severočešky zkrácenou sadu vyhrály 15:10 a ve svém druhém extraligovém ročníku mají blíž do finále. Největší měrou k tomu pomohla autorka 23 bodů Lucia Mikšíková.

Prostějovský trenér Ľubomír Petráš vyzdvihl velmi dobrý výkon soupeřek. "V rozhodujících chvílích udělaly domácí hráčky míň chyb a pomohly si servisem," konstatoval. "Správná playoffová bitva, ale jenom první zápas. Pokračujeme dál," prohlásil domácí kouč Libor Gálík.

Po prvním setu Olymp na Olomouc ztrácel

Olymp zdramatizoval v Olomouci jen koncovku úvodní sady, kterou prohrál 26:28. Na únorové překvapivé vítězství nad suverénkami dlouhodobé části soutěže tentokrát neměl tým Stanislava Mitáče šanci navázat, v dalších setech podlehl Hanačkám rozdílem sedmi a devíti bodů.

"První set byl velmi vyrovnaný, Olymp hrál obětavě v poli a na nás bylo trochu znát, že jsme měli delší zápasovou pauzu. Hráli jsme opatrně a jako bychom čekali, co se bude dít. Postupně jsme se ale rozehrávali a zlepšovali," řekl olomoucký trenér Jiří Teplý.

Mitáč označil porážku za krutou. "Jeli jsme sem trošku s většími ambicemi hrát dobrý volejbal a soupeře potrápit, ale to se nám dařilo jen v prvním setu. Po vyrovnání v jeho koncovce jsme měli i šance na setbol, jenže jsme je nevyužili. Od druhé sady jsme už hůř přihrávali, v domácím utkání snad zahrajeme líp," dodal kouč Pražanek.

Výsledky semifinále play-off volejbalové extraligy žen

Liberec - Prostějov 3:2 (-21, 16, 19, -24, 10)

Nejvíce bodů: Mikšíková 23, Pištěláková 21, Candráková 13, Šustrová 11, Holubcová 10 - P. Kojdová 14, Horká a Bežandolská po 12, Nová 10.

Olomouc - Olymp Praha 3:0 (26, 18, 16)

Nejvíce bodů: Orvošová 14, Strušková 12, Trnková 11, Kossányiová 8 - Staňková 11, Šimáňová 9, Kalhousová, Komárková a Purchartová po 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články