Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Domácím týmům se v extralize volejbalistů nevedlo

Praha - Jediný set uhrály domácí celky v pěti dnešních zápasech 6. kola extraligy volejbalistů. V čele tabulky se udrželi obhájci mistrovského titulu z Českých Budějovic, kteří zvítězili 3:0 v hale posledního Havířova, o bod méně má druhá Příbram.

Volejbal
zdroj: ISIFA autor: V.Rejl

Středočeši zvládli ve Zlíně koncovky a zvítězili rovněž 3:0. "Zpackaná koncovka prvního setu rozhodla. Hráli jsme špatně," uznal zlínský kapitán Petr Sedláček.

Hladkou třísetovou výhru si přivezli také Ostravané z Brna. "Hosté byli lepší ve všech herních činnostech. Naše družstvo absolutně nepřipravené na zápas, výkony přihrávajících smečařů katastrofální," nebral si servítky brněnský trenér Zdeno Hauer, jehož svěřenci vyhráli z šesti duelů jen jeden.

Severočeském derby v Ústí nad Labem bylo vyrovnané jen v úvodním dějství. Pak favorizovaná liberecká Dukla přitvrdila na servisu i v útoku a obě další sady se už nesly zcela v její režii. "Podali jsme nejstrašnější výkon plný chyb. Z naší strany byla cítit nesouhra - nepodali jsme týmový výkon. Liberci jsme vítězství darovali na zlatém podnose," zlobil se ústecký trenér Miroslav Malán. V tabulce je Liberec třetí s čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Jihostroj.

Liberečtí volejbalisté
zdroj: ČT24

Jediný set doma uhrály Benátky nad Jizerou proti ČZU Praha. "Ostudný výkon, za který se musíme divákům omluvit. V prvním setu jsme měli docela luxusní náskok, který jsme promarnili. Druhý set byl v pohodě, ale v dalších setech se nám potom nedařilo vůbec nic," konstatoval domácí kapitán Pavel Starý.

Prostějovské volejbalistky vstoupily do extraligy hladkou výhrou

Prostějovské volejbalistky vstoupily do extraligy jasnou třísetovou výhrou nad SG Brno. Utkání mistrovského týmu s nováčkem nejvyšší domácí soutěže dnes trvalo jen hodinu a mladé Brňanky v něm získaly pouze 39 míčů, nejvyrovnanější třetí sadu prohrály 17:25. "Nastoupili jsme u jednoznačně nejlepšího českého volejbalového týmu, který má evropskou herní třídu, a to se na našich mladých holkách podepsalo zejména ve druhém setu. Tam byla jejich ustrašenost docela velká, ale jinak si nevedly na své poměry špatně," řekl trenér SG Brno Zdeněk Janoušek.

Prostějov v minulém týdnu startoval na mezinárodním turnaji ve Francii, proto si zápas úvodního kola proti Přerovu odložil na úterý 18. října. Po neúplných dvou odehraných kolech nasbíraly plný počet šesti bodů Olomouc a Olymp Praha. Pražanky vyhrály 3:0 v Přerově. "Měli jsme ze zápasu dost velké obavy, ale dá se říci, že jsme vyhráli bez problémů," oddechl si kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Olomouc si doma poradila ve čtyřech setech s Ostravou. Výrazně omlazený olomoucký kádr přitom mířil za ještě snazším vítězstvím: v třetí sadě vedl až o osm bodů, v závěru však pohrdl třemi setboly a prohrál 26:28. Pak už ale měly Hanačky opět navrch.

Výsledky 6. kola extraligy volejbalistů

Zlín - Příbram 0:3 (-25, -21, -20)

Nejvíce bodů: Čechmánek 16, Kostoláni 15, Čajan 9 - Kriško 20, Zach 12, Böhm a Leikep 9.

Brno - Ostrava 0:3 (-18, -19, -21)

Nejvíce bodů: Fořt 8, Kuliha a Mlčuch 7 - Michalovič a Správka 14, Široký 12, Záhorský 10.

Benátky nad Jizerou - ČZU Praha 1:3 (-20, 18, -15, -19)

Nejvíce bodů: Auer 16, Dlouhý 13, Dittrich a Němeček 8 - Finger 15, Marel 13, Pajma, Lohr a Záveský 9.

Havířov - České Budějovice 0:3 (-19, -20, -16)

Nejvíce bodů: Kozák 14, Holiš 11, Kolář 9 - Novotný 17, Smrčka 12, Rojas 11.

Ústí nad Labem - Liberec 0:3 (-20, -16, -15)

Nejvíce bodů: Nesvačil 10, Jůna 8 - Hadrava 16, Piovarči 15, Pešl 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články