Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí volejbalovou scénu čeká poprvé v historii Superpohár

Česká volejbalová scéna zažije novinku, poprvé se uskuteční domácí klubový Superpohár. Na palubovce v Liberci se nejprve střetnou mezi muži úřadující mistr extraligy Karlovarsko s vítězem poháru domácí Duklou a večer přijdou na řadu ženy – šampionky z Dukly Liberec vyzvou pražský Olymp, který narychlo nahradil vítězky poháru z Olomouce, které odstoupily kvůli zdravotním problémům v týmu. Přímé přenosy sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 16:50 a 19:55.

"Je to krok dopředu. Superpohár je zajímavý marketingový produkt. Přestože nebudou hrát týmy ve stejném složení, ve kterém hrály loňskou extraligu, je to pro fanoušky přidaná hodnota. Letos se jedná o jakýsi můstek mezi reprezentační sezonou a českou extraligou," řekl nový trenér Olomouce Martin Hroch na webu svazu. Jeho tým se ale po sobotním vítězství v domácím turnaji Tomi-Remont Cupu, který se hrál jako Memoriál Jiřího Teplého, Superpoháru vzdal.

Vznik Superpoháru kvituje i trenér libereckých volejbalistek Libor Gálík: "Určitě je dobře, že Superpohár vznikl a bude další propagací volejbalu. "Z Dukly odešla čtveřice opor v čele s blokařkou Veronikou Trnkovou, ale tým doplnily Lucie Nová, Petra Kojdová či nahrávačka Šárka Kubínová. "Družstvo by mělo být připraveno," věří kouč Gálík. 

Podobné to je u mužských celků. V dresu liberecké Dukly by se měl představit i nahrávač Luboš Bartůněk, kterému se dařilo na mistrovství Evropy v Ostravě.

Složitou přípravu mělo Karlovarsko, jelikož trenér Jiří Novák je zároveň koučem národního týmu a na ME hráli v základní šestce smečař Lukáš Vašina a blokař Adam Zajíček. "Tým fungoval o šesti hráčích. Přípravných zápasů bylo tak poskrovnu, že budeme muset uvařit něco z vody," konstatoval trenér Novák a zároveň dodal: "Ale je to trofej a určitě se o ni chceme poprat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články