Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do finále Českého poháru se dostaly volejbalistky Olomouce a Olympu

Ve finále Českého poháru volejbalistek se střetnou obhájci trofeje Olomouc a pražský Olymp. Mistrovský tým z Hané v dnešním semifinále v Brně přehrál libereckou Duklu 3:0 a Olymp si poradil s Prostějovem v poměru 3:1. Finálový duel sledujte v neděli od 18.05 na webu ctsport.cz

Radost volejbalistek Olomouce
zdroj: Facebook - VK UP Olomouc autor: Facebook - VK UP Olomouc

V prvním semifinálovém duelu potvrdila Olomouce roli favorita, ale cesta ke třísetovému vítězství nebyla nikterak snadná. Ve všech dějstvích byly v úvodu aktivnější hráčky Liberce, které hrají Final Four Českého poháru poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Olomouce porazily Liberec a postoupily do finále poháru

Volejbalistky Dukly dobře bránily, lépe servírovaly, ale nastolený trend neudržely po celé sety. "Mrzí nás nezvládnutá koncovka první sady, to nakonec rozhodlo," poznamenal trenér Liberce Libor Gálík. Mistrovský tým zlepšil obranu na síti, přitlačil na servisu, dostal soupeře pod tlak a dotáhl duel do vítězného konce. "My jsme se po prvním setu uklidnili a díky tomu jsme vyhráli celý zápas," řekl kouč vítězek Petr Zapletal.

Olymp ve druhém semifinále potvrdil, že se mu s Prostějovem v této sezoně daří. Vyhrál s ním oba ligové zápasy a uspěl i dnes. V prvních dvou setech diktovaly svěřenky trenéra Stanislava Mitáče hru, lépe podávaly a dělaly méně chyb. Prostějov zpřesnil hru a větším důrazem na síti se mu podařilo vyhrát třetí set, pak se opět prosadily pražské volejbalistky a dotáhly semifinále bez potíží do vítězného konce.

"Byli jsme dnes lepší než Prostějov. Naše holky hrály s nasazením, příkladně bojovaly. Náš postup je zasloužený," radoval se z výhry Mitáč. "Ztratili jsme koncovku prvního setu a pak se to s náma už táhlo," vystihl klíčový moment kouč Prostějova Lubomír Petráš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články