Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Do čela ženské volejbalové extraligy jde Liberec, porazil 3:0 Ostravu

Liberecké volejbalistky si vybojovaly první příčku v extralize. V přímém souboji o ni úřadující mistryně vyhrály v Ostravě 3:0, dramatický byl jen první set. Dukla podlehla ostravskému týmu naposledy před dvěma lety, od té doby pro sebe vybojovala šest vzájemných zápasů v řadě.

Do zápasu 17. kola liberecké hráčky nastoupily po sérii tří proher, dvou v Lize mistryň a ligové porážce bez bodu v Olomouci. S pomocí Nikoly Kvapilové a jejích 20 bodů dnes Ostravu dostaly pod tlak a sesadily ji z čela tabulky.

"Určitě jsme spokojení, protože jsme od prvního setu diktovali tempo hry. V prvním setu jsme si vytvořili dvakrát velký náskok (8:2 a 24:20), a i když jsme ho ztratili, uhráli jsme důležitou koncovku. Myslím si, že dneska je to z naší strany výborný výkon hlavně v obraně na síti," řekl kouč Dukly Libor Gálík.

Kouč domácích Zdeněk Pommer litoval zejména ztráty úvodní sady. "Chtěli jsme soupeře zatlačit servisem, ale stal se úplný opak. My jsme servírovali špatně a dostali jsme se do tlaku. Liberec je silný tým a chtěl si spravit chuť po nějakých zápasech v pohárech a bohužel my jsme nebyli ti, kteří by soupeře zatlačili dnes," řekl.

Ostrava má bod k dobru na Královo Pole, Brňanky dnes vydřely dva body za výhru 3:2 v Olomouci. První dva celky tabulky ale mají zápas k dobru. Za týden je na programu poslední kolo

Výsledky 17. kola extraligy volejbalistek

Ostrava - Liberec 0:3 (-24, -15, -12) Nejvíce bodů: Kotlabová 16, Jasečková 10, Jedličková 6 - Kvapilová 20, Nová 9, Kojdová 8.

Olomouc - KP Brno 2:3 (22, -24, 18, -18, -6).

základní části.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články