Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Deset a dost. Čada po jubilejním titulu končí jako trenér Prostějova

Trenér Miroslav Čada po zisku jubilejního desátého mistrovského titulu s volejbalistkami Prostějova oznámil, že na lavičce končí. V klubu by měl působit nadále v roli poradce.

Miroslav Čada s volejbalistkami Prostějova
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Družstvo potřebuje novou energii. Jsem u něj deset let. Sám na sobě cítím určitou únavu. Je potřeba také některé věci změnit, mít na ně jiný pohled. Bude potřeba družstvo hodně okysličit, protože už podmínky nebudou takové, jako byly do letošního roku," uvedl Čada.

"Bude to znamenat hodně práce. Předpokládám, že s mladými hráčkami. Je logické, aby k nim přišel mladší trenér," řekl kouč, který za deset dnů oslaví pětašedesáté narozeniny.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova slaví desátý titul v řadě

Přiznal, že po svém příchodu na Hanou neočekával, že se u týmu tak dlouho udrží. "Působit u ženského týmu v Brně a v Prostějově je snem každého trenéra v Čechách. I když tady je trenér pod velkým tlakem. Měl jsem štěstí, že se nám po mém příchodu povedl výborný vstup v Lize mistryň a vyhráli jsme titul. Když potom přišla slabší sezona, tak následovala dobrá. Vedení klubu bylo se mnou spokojeno. A já jsem si považoval, že tady mohu být," uvedl Čada. Od týmu odešel už před necelými dvěma lety a jeho roli převzal Peter Goga.

Volejbalistkám Prostějova se ale pod Gogovým vedením nedařilo podle představ. Prohrály ve finále domácího poháru s Olomoucí a také v extralize nebyly jejich výsledky přesvědčivé. Na závěr loňské sezony se proto Čada na žádost vedení vrátil a podařilo se mu vybojovat devátý titul.

Čada už má ve své sbírce patnáct titulů, čímž překonal Jana Bobrovského, který získal s basketbalistkami Žabovřesk čtrnáct prvenství. "Bobrovský byl pro mě vzorem. To, co dokázal s basketbalistkami, bylo více, než já s volejbalistkami. Protože Žabovřesky vyhrály Evropskou ligu. To se nám nepovedlo. Nechci se srovnávat. Honzovy úspěchy jsou ještě větší," dodal Čada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články