Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čtvrtfinále zůstalo opět zapovězeno, Liberec i Kladno v Poháru CEV končí

Ve stejné fázi jako loni skončili volejbalisté Dukly Liberec v Poháru CEV. V osmifinále tentokrát nestačili na turecký Galatasaray Istanbul, jemuž po domácí neúspěšné pětisetové bitvě podlehli v odvetě 0:3. Před rokem zastavila tažení Severočechů favorizovaná italská Verona. Ve stejné fázi končí také Kladno. Po prosincové těsné domácí porážce 2:3 nestačili Středočeši v odvetě v Tampere na favorizovaný finský celek Sastamala a neuhráli na severu Evropy ani set.

V polovině prosince sehráli svěřenci Michala Nekoly s Galatasarayem vyrovnaný duel a tie-break prohráli 12:15, dnešní odvetu ovšem jasně ovládl turecký klub.

Zápas byl opět soubojem obou univerzálů. Tentokrát sice nasbíral více bodů Jan Štokr (16), ale postup slavil čtrnáctibodový Estonec Oliver Venno a jeho tým.

Zatímco před Vánocemi byli kladenští volejbalisté velmi blízko cennému skalpu a prohráli v rozhodujícím pátém setu 20:22, tentokrát nedokázali ani jednu sadu dovést do vyrovnané koncovky. Finský celek pustil hosty za celý zápas jen třikrát do jednobodového vedení a zvítězil za 70 minut 25:20, 25:19 a 25:19.

Odveta osmifinále Poháru CEV volejbalistů:

Galatasaray Istanbul - Dukla Liberec 3:0 (15, 21, 19)
Rozhodčí: Tanti (Malta), Čumak (Rus.). Čas: 66 min. Diváci: 370.
První zápas: 3:2, postoupil Galatasaray.

Sestava a body Liberce: Biernat, Šulista 3, Holubec 3, Štokr 16, Grut 5, Veselý 8, libero Kopáček - Srb, Pietruczuk, Správka 1, libero Kunc, Leikep. Trenér: Nekola. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články