Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čtvrtfinále volejbalistek začalo bez překvapení, Olomouc smetla Ostravu

Čtvrtfinálové série extraligy volejbalistek začaly výhrami domácích týmů. První bod z potřebných tří k postupu získal největší favorit Olomouc, obhájce titulu Prostějov, Olymp po premiérové výhře v sezoně nad brněnskými Šelmami a také Liberec. Play-off bude pokračovat ve středu v halách dnešních hostů.

Jiří Teplý s volejbalistkami Olomouce
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc, jež touží po deseti letech sesadit z domácího trůnu Prostějov, smetla Ostravu. Dva sety jí nadělila s dvanácti body, v prostředním Ostrava uhrála jen 14.

"Absolutně jsme nezachytili začátky setů. Velmi dobře proti nám zahrála Orvošová, kterou jsme špatně bránili. Musíme přidat na agresivitě," uvedl kouč hostů Zdeněk Pommer.

Liberec bez problémů přehrál Královo Pole, tlak si získal lepším servisem a také lépe bránil. Prostějov přehrál hanáckého rivala Přerov 3:1 a stejným výsledkem Olymp zdolal VK Brno.

Pražankám se to povedlo poprvé v sezoně. Šelmám nepomohlo ani 27 bodů smečařky Simony Janečkové, nejvíce bodující hráčky extraligy.

"Důležité bylo, že jsme do zápasu dobře vletěly v prvních dvou setech. Potom jsme trochu zaváhaly, nedařilo se nám dobře bránit a servírovat. Podařilo se nám ale urvat koncovku čtvrtého setu," řekla kapitánka Olympu Pavlína Šimáňová.

Výsledky čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen:

Prostějov - Přerov 3:1 (20, 23, -17, 12)
Nejvíce bodů: Nová 19, Horká a Toufarová po 15 - Měrková 21, Vander Meerová 13, Personová 9.

Olomouc - Ostrava 3:0 (12, 14, 12)
Nejvíce bodů: Orvošová 18, Kossányiová a Trnková po 12 - Faltínová 8, Makauskaiteová a Zemanová po 5.

Olymp Praha - VK Brno 3:1 (17, 22, -23, 22)
Nejvíce bodů: Staňková 20, Kalhousová 16, Purchartová a Komárková po 15 - S. Janečková 27, Svobodníková 12, Sklenářová a Boulová po 8.

Liberec - KP Brno 3:0 (16, 18, 19)
Nejvíce bodů: Pištěláková 14, Šustrová 12, Mikšíková 10 - Fricanová 13, Meidlová a Skibová po 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články