Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čtvrtfinále bylo maximem, Prostějov ve Vyzývacím poháru končí

Prostějovské volejbalistky vypadly ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Suhlu v domácí odvetě podlehly 1:3 na sety, tedy stejným poměrem, jako dopadl úvodní zápas v Německu. O vyřazení českých mistryň se rozhodlo již v úvodních dvou setech.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova vypadly ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Hanačky potřebovaly vyhrát 3:0 nebo 3:1, aby si stejně jako v předchozím kole s Menorcou vynutily rozhodující sadu. K tomu ale měly daleko, první dvě sady prohrály jednoznačně 19:25 a 14:25. Zaostávaly především v přesnosti přihrávky a úspěšnosti útoku.

Za rozhodnutého stavu německý tým obměnil sestavu a na palubovku se dostala i česká reprezentantka Eva Hodanová, která následně nasbírala 12 bodů. Nejproduktivnější hráčkou domácích byla s 15 body Klára Faltínová, jež odehrála celé utkání. Pomohla k zisku třetí sady v poměru 25:22. Čtvrtý set ale vyhrál soupeř 25:20 a ukončil zápas.

Z českých ženských týmů ještě zůstávají v pohárové Evropě volejbalistky Dukly Liberec, které se ve středu pokusí v boji o čtvrtfinále Poháru CEV zvrátit nepříznivý vývoj dvojzápasu s Olympiakosem Pireus. V Řecku prohrály 0:3 na sety. Do čtvrtfinále mužského Poháru CEV proti Belchatówu vstoupí ve středu na domácí palubovce Karlovarsko.

Vyzývací pohár volejbalistek - čtvrtfinále, odveta:

Prostějov - Suhl (Něm.) 1:3 (-19, -14, 22, -20)

Nejvíce bodů: Faltínová 15, Dos Santosová 13. Löffová 7 - Fidonová-Lebleuová 18, Hodanová 12, Kindermannová 10. První zápas 1:3, postoupil Suhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články