Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

ČT: Volejbalisty povede Šmejkal, nahradil Nizozemce Bernarda

Praha - Reprezentaci českých volejbalistů převezme ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. Nahradí Nizozemce Stewarta Bernarda, kterému dělal uplynulé dvě sezony u národního týmu asistenta. Předseda volejbalového svazu Zdeněk Haník to oznámil v České televizi.

"Mám za cíl stabilizovat výkonnost družstva i hráčů v reprezentaci. To je první cíl, na který okamžitě navazuje touha se poprat o postup na mistrovství světa," řekl Šmejkal. Reprezentaci čeká kvalifikace o mistrovství světa v Polsku od 3. do 5. ledna 2014, o postup bude bojovat doma v Opavě.

Bernard podepsal dvouletý kontrakt na začátku roku 2012. Tým pod jeho vedením loni prošel kvalifikací na mistrovství Evropy. Letos skončil třetí v Evropské lize a po nevýrazných výkonech v přípravných zápasech vypadl na evropském šampionátu v polské Gdyni po třech porážkách hned po základní skupině.

Zdeněk Haník: "Šmejkala jsme vybrali z důvodů zachování kontinuity. Myslím, že věci, které Bernard přinesl, jsou pozitivní a Šmejkal u nich byl. Nemáme také příliš mnoho času, už za měsíc musíme dávat nominaci na kvalifikaci na mistrovství světa. Domnívám se, že Šmejkal má určitou autoritu, protože za ním jsou určité výsledky."

Svaz poté rozhodl, že s Bernardem smlouvu neobnoví. "Rada rozhodla, že nebude pokračovat a tým povede jeho asistent Zdeněk Šmejkal," řekl Haník. Se Šmejkalem svaz uzavřel kontrakt do mistrovství Evropy 2015.

Šmejkal ocenil Bernarda: Přinesl hodně pozitiv

"Jdu do toho s perspektivou přebudování kádru, chci více začleňovat mladé a udělat generální úklid v reprezentaci," řekl Šmejkal. Bernardovu práci nezatracuje. "Přinesl hodně pozitivních věcí, co se týče disciplíny, tréninku. Myslím, že není potřeba v tomhle směru dělat kotrmelce. Dívám se na věc trochu odlišně, chci zapracovat své volejbalové představy s navázáním na Stewarta," řekl kouč, který v uplynulé sezoně dovedl Ostravu k nečekanému extraligovému titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem volejbalové reprezentace bude Zdeněk Šmejkal

Parisimu končí smlouva u ženské reprezentace k 31. prosinci 2013, ale české hráčky povede i v lednové kvalifikaci na mistrovství světa 3. až 5. ledna ve Varně. "Teprve po tomto turnaji přijde na řadu diskuze o tom, zda povede reprezentaci i nadále," uvedl svaz. Volejbalistky pod Parisim na ME v Curychu postoupily ze skupiny a měly šanci dojít do čtvrtfinále, ale v duelu s Francií nevyužily čtyři mečboly a prohrály 2:3.

Trenéři volejbalové reprezentace mužů: Milan Žák (1993-94)Milan Žák a Petr Kop (1994-95)Miroslav Nekola (1996-98)Pavel Třešňák (1999-00)Zdeněk Haník (2000-01)Julio Velasco (Argentina/2002)Pavel Řeřábek (2003-05)Laurent Tillie (Francie/červenec-září 2005)Igor Prieložný (Slovensko/leden-září 2006)Zdeněk Haník (2006-09)Jan Svoboda (2009-11)Stewart Bernard (Nizozemsko/2012-2013)Zdeněk Šmejkal (od 2013)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články