Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Co rozhodne finále domácích gigantů? České Budějovice budou hrát o titul s Libercem

To nejlepší na konec? Možná. Vítěze volejbalové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Libercem každopádně určí až poslední možný zápas série. Tak dlouhá finálová šňůra bude po patnácti letech. Souboj gigantů domácí scény poslední doby vyvrcholí na jihu Čech, vyprodaný zápas odvysílá od 17:55 exkluzivně web ctsport.cz.

Volejbalisté Liberce a Českých Budějovic ve finále extraligy
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ve finálové sérii zatím vždy zvítězil domácí tým. Českobudějovičtí dvakrát deklasovali soupeře ve své hale 3:0, Liberec pod Ještědem vydřel dvě pětisetové výhry.

"Musíme vsadit na jednu kartu, že dáme dobré podání. Prolíná se to celou sérií. Kdo líp podává, dostává soupeře pod tlak a vede," řekl před rozhodující bitvou liberecký kouč Michal Nekola. Jeho tým se může vrátit na trůn po třech letech, slavil by v takovém případě triumf popáté od vzniku samostatné České republiky a celkově už devatenáctý domácí vavřín.

"Rozhodují maličkosti. Budeme v domácím prostředí, což zatím funguje," řekl trenér Jihostroje René Dvořák. Jeho tým zvedl nad hlavu extraligový pohár naposledy předloni a letos v případě úspěchu získá jubilejní desátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - České Budějovice

České Budějovice byly blízko titulu už ve středu v Liberci, kde vedly 2:1 na sety a 15:12, ale zápas ztratily. "Kluci jsou zkušení, mají už něco za sebou. Odpočinuli jsme si fyzicky i psychicky a jdeme do nového zápasu," uvedl Dvořák.

Rozhodující duel finálové série určil šampiony extraligy naposledy v roce 2004, kdy Odolena Voda porazila právě Liberec. Tehdy získal zatím svůj jediný český titul univerzál Jan Štokr. Nyní může po návratu ze zahraničí přidat druhý. "Samozřejmě bych moc chtěl, ale nebude to lehké," řekl Štokr.

V českobudějovické Sportovní hale se Liberci nedařilo podání. "Za ty dva zápasy jsme tam snad dali jedno eso. Oni nás rozložili a celé se nám to sesypalo. Nesmíme klesnout pod náš standard a musíme se držet do koncovky," dodal Štokr.

V dresu Jihostroje je legendou Radek Mach. Čtyřiatřicetiletý blokař může vybojovat mistrovský pohár už poosmé. "Doufám, že nám pomůže domácí prostředí," přál si kapitán Českých Budějovic. To se mu nejspíše splní, jelikož hala bude plná.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články