Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cítíme tlak, zní od Hoidarové Kolocové a Kvapilové. Letos se jim nedaří

V minulé sezoně získaly na mistrovství Evropy stříbro. Letos čekaly plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová v sezoně zlepšení, jenže se výsledkově trápí. Na kontinentálním šampionátu skončily sedmnácté.

Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Ačkoliv zápasy ve skupině naznačovaly možnost obratu k lepšímu, prohra v prvním kole play-off znamenala třetí 17. místo na turnaji za sebou. Na podniku Světového okruhu v Ostravě předtím vůbec nepostoupily ze skupiny.

Po loňských úspěších na světové scéně, které naznačily jejich potenciál, marně hledají pohodu. Také proto, že vědí, kde už společně byly a kde by chtěly znovu být. "Myslím si, že ten tlak na výsledek určitě je velký, protože jsme byly zvyklé hrát v loňském roce trochu jinak a v letošním roce se nám to nedaří. Ve chvíli, kdy člověk cítí, že by měl být někde jinde, a není, tak o to možná ten tlak vnímá víc. Určitě to není až tak vědomé, jako spíš podvědomé, ale myslím si, že ten tlak tam určitě je," vykládala zkušenější Kolocová.

Evropský šampionát zahájily dvěma hladkými výhrami nad slabšími soupeři, ale pak prohrály dobře rozehraný zápas s Finkami Riikou Lehtonenovou a Niinou Ahtiainenovou o přímý postup do osmifinále. A potom prakticky darovaly vítězství Ruskám Jevgeniji Ukolovové a Jekatěrině Birlovové. "S lehčími soupeři nebo ve chvíli, kdy jsme hrály opravdu precizně, tak se nám dařilo. Ve chvíli, kdy jsme se dostaly do vyrovnaných setů, tak jsme vždycky potom přišly s vlastními chybami. Teď se nám to stalo od začátku," hodnotila vystoupení v Nizozemsku Kolocová.

Od podzimu se začínají výsledky na světových turnajích započítávat do olympijské kvalifikace pro Hry 2020 v Tokiu a Kolocová s Kvapilovou hledají východisko z nezdarů. "Musíme začít od začátku, od dobrého příjmu, dobré nahrávky. Najít balanc v naší hře, a nikoliv se soustředit na soupeřky, protože prostě o těch to není," dodala Kolocová.

Nyní budou mít chvíli volna a na přelomu července a srpna je čeká major ve Vídni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články