Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chybí nám kvalita. Byla to ale obrovská zkušenost, zní z tábora Liberce

Praha – Šest zápasů, šest proher a pouze dva uhrané sety. S takovou bilancí zakončili skupinu Ligy mistrů volejbalisté Liberce. Ač dostali tvrdou lekci a ve skupině E byli za otloukánky, na severu Čech věří, že podobná zkušenost jim pomůže jak při cestě za obhajobou titulu, tak i v dalších sezonách.

"Uhráli jsme jenom dva sety a to je málo. Chtěli jsme víc, ale prostě nám nedali šanci. Tyhle špičkové týmy jsou dál než my," řekl trenér Dukly Michal Nekola. "Ukázalo se, kde nás tlačí bota a na čem pracovat. Byla to obrovská zkušenost pro hráče i pro vedení. Draze zaplacená, ale to k tomu patří."

Dukla neměla šanci proti hvězdným výběrům italské Civitanovy a polského Belchatówa. Set získala v každém ze dvou utkání s belgickým Roeselare. "Jsem rád, že jsme s nimi mohli hrát, ale šance na úspěch byla malá," řekl Nekola.

Hráči předních evropských celků převyšovali českého mistra podle jeho kouče po fyzické stránce a ve skokanských parametrech. "A také po technické stránce, a to je naše věc, na tom můžeme pracovat a zlepšit to," uvedl Nekola.

Jedinou šancí, jak zkusit hrát s favority vyrovnanou partii, byla sázka na riziko. To s sebou ale přinášelo chyby. "Kterých oni dělají málo, navíc jsou preciznější a důslednější ve volných balonech a pak to mají jednodušší," řekl kouč.

Doufal, že jeho týmu zkušenosti z Ligy mistrů pomůžou v extralize. Loni Liberec získal titul po 12 letech a letos touží po obhajobě. "V Lize mistrů jsme hráli neustále pod tlakem a museli se s tím vypořádávat. Tohle přesně nastane v důležitých momentech v play-off, v kterých tyhle zkušenosti můžeme využít," řekl Nekola.

V případě účasti v Lize mistrů i v dalším ročníku je otázkou, zda by neměl Liberec zkusit sehnat posily. "Prvně musíme uhrát ligu u nás. Ale samozřejmě v případě výhry v lize by to chtělo mančaft skládat tak, aby byl konkurenceschopný, ale je to otázka financí. Teď je ale předčasné o tom spekulovat," doplnil Nekola.

Vystoupení liberecké Dukly v Lize mistrů koresponduje se současným stavem českého volejbalu. V uplynulých třech ročnících soutěže vyhráli čeští zástupci jen jeden zápas. "Chybí kvalita, o tom se přesvědčily i mančafty před námi. Ale pravidelný kontakt s Ligou mistrů by nás měl posouvat nahoru," věří Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články