Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Chceme Francii konkurovat, říká před dvojbojem trenér volejbalistů

České Budějovice - Dvojzápasem s Francií zahájí čeští volejbalisté sérii domácích vystoupení ve Světové lize. Proti vedoucímu celku skupiny D, který v šesti zápasech ztratil jen jeden set, nastoupí v pátek a v sobotu v Českých Budějovicích. Zápasy sledujte po oba dny od 18:00 na webu ČT sport.

Ilustrační foto

Minulý týden výběr trenéra Zdeňka Šmejkala ve Francii dvakrát prohrál 0:3, ve druhém utkání ale až po vyrovnaných koncovkách. "Na ten zápas chceme navázat a za podpory publika jim konkurovat," plánoval kouč před domácími duely. "Francie hraje skvěle a bude to hodně těžké," řekl univerzál Jan Štokr před soubojem s čtvrtým celkem z mistrovství světa.

Z jeho pohledu musí český tým následně uspět v Liberci s Korejci a v Opavě s Japonci. "Jsme lepší tým, ale musíme to demonstrovat i na palubovce, semknout se a bojovat," řekl Štokr. Francii dokázali čeští volejbalisté v uplynulých pěti letech porazit jen v přípravném utkání v Benátkách nad Jizerou. Dalších devět zápasů prohráli.

Češi začali Světovou ligu putováním po palubovkách soupeřů, z kterých si přivezli jen dvě výhry, po jedné z Japonska a Koreje. "Chtěli jsme čtyři vítězství, ale nepřivezli jsme je, takže spokojenost s výsledky určitě není," řekl trenér Šmejkal. Stále platí, že cílem volejbalistů je skončit ve skupině na druhém místě.

Aktuálně jsou se čtyřmi body poslední, Japonsko a Korea mají po sedmi bodech. "Pokud potvrdíme domácí body, tak by všechno mělo klapnout. Musíme potvrdit proti Jižní Koreji a Japonsku, že doma neprohráváme," řekl Šmejkal.

Kádr opustili David Konečný, Jakub Janouch, Kamil Baránek a Karel Linz, naopak přidali se Michal Finger, Zdeněk Haník, Jiří Král, Jiří Vašíček, Tomáš Fila a navrátilec Martin Kryštof. "David Konečný řeší ve Francii nějaké věci ohledně svého návratu, takže už ve Světové lize nenastoupí. Bude připravený do přípravy na mistrovství Evropy," uvedl trenér.

Oba zápasy proti Francii začnou v českobudějovické Budvar Areně v 18:00. V Liberci se bude hrát 26. a 27. června s Korejci a 3. a 4. července v Opavě s Japonskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články