Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Čeští volejbalisté zvládli odvetu v Polsku, vyhráli v pěti setech

Legionowo - Čeští volejbalisté zvítězili ve druhém přípravném utkání před olympijskou kvalifikací v Legionowu nad domácím Polskem 3:2 po setech 28:26, 25:18, 26:28, 21:25 a 15:11. Jejich výhra přitom mohla být mnohem výraznější, ve třetím setu ale neproměnili mečbol. Svým přemožitelům z osmifinále zářijového mistrovství Evropy v Karlových Varech nicméně Češi oplatili páteční porážku 0:3.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Zatímco v pátek svěřenci trenéra Jana Svobody prohráli dvě vyrovnané koncovky, dnes dramatický závěr úvodní sady zvládli a zvítězili 28:26. V druhém dějství si nad bronzovými medailisty z evropského šampionátu vybudovali až sedmibodový náskok a v třetím setu po mečbolu už propukla česká radost, jenže rozhodčí viděli při útoku domácího mužstva do zámezí teč jednoho z obránců. "Už jsme se radovali a on to teprve potom změnil. A těch nesmyslných rozhodnutí pak přišlo ještě pár," postěžoval si Jan Štokr.

Set nakonec vyhráli Poláci 28:26 a zlepšeným výkonem si následně vynutili rozhodující tie-break. V tom ale slavila úspěch bojovnější česká sestava, od stavu 9:9 už domácí reprezentanti uhráli pouze dva míče. "Semklo nás právě to, jak nás rozhodčí řezali. Tak jsme si řekli, že když už máme prohrát, že jim to aspoň otrávíme. Po každém balonu jsme začali bláznit a v koncovce jsme si tu radost udělali doopravdy," prohlásil Štokr.

Češi se chystají na olympijský kvalifikační turnaj ve francouzském Tourcoingu. Od 22. listopadu se ve skupině utkají s Belgií a Lotyšskem, dva týmy projdou do semifinále proti dvěma postupujícím z trojice Francie, Německo, Řecko. Do květnové hlavní olympijské kvalifikace postoupí jen celkový vítěz. Poláci v pondělí odletí do Japonska na Světový pohár, z nějž se mohou na olympijský turnaj do Londýna kvalifikovat přímo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články