Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští volejbalisté si pohráli s Tureckem

Piatra Neamt (Rumunsko) – Až překvapivě suverénně vstoupili do Evropské ligy čeští volejbalisté. V prvním utkání pod vedením nizozemského trenéra Stewarta Bernarda dnes v úvodním turnaji skupiny B v Rumunsku porazili tým Turecka hladce 3:0 po setech 25:17, 25:16 a 25:21 za hodinu a jedenáct minut. V sobotu volejbalisty čeká domácí výběr a v neděli Nizozemsko.

"Na to, že to bylo naše první utkání a nová sestava byla v úvodu trošku rozpačitá, tak to dopadlo velmi dobře," řekl manažer reprezentace Milan Fortuník. "Dostihovou terminologií jsme vyhráli lehce zadrženě," dodal.

Češi prohrávali v prvním setu 0:3 a úvodní bod jim zajistil až blokem univerzál David Konečný. Zkušený hráč byl oporou, celkem získal osmnáct bodů a skvělou sérií tvrdého podání v prvním setu pomohl získat náskok 21:13. I druhou sadu měli Češi, dirigovaní nahrávačem Ondřejem Boulou, pod kontrolou.

"V každém setu jsme v úvodu prohrávali, ale kluci se postupně rozjeli, což bylo příjemné. Počáteční nervozita spadla a v celém utkání fungovala vazba dobrý servis a kvalitní obrana blokem nebo v poli," komentoval Fortuník výkon týmu.

Základní sestavu s nahrávačem Boulou, univerzálem Konečným, blokaři Alešem Holubcem a Jiřím Králem, smečaři Karlem Linzem a Tomášem Hýským a liberem Václavem Kopáčkem kouč Bernard prakticky nemusel měnit. V druhém setu přišel krátce na nahrávku Filip Habr a jednou na servis Ondřej Hudeček.

Až v třetí sadě Turci drželi s českými volejbalisty krok a přitlačili na servisu. Boula se ale blýskl skvělou nahrávkou jednou rukou od reklamních panelů, po které tým získal vedení 16:15. "A závěr měli pod kontrolou," dodal Fortuník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články