Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čeští volejbalisté prohráli po pětisetové bitvě s Ukrajinou

Liberec - Čeští volejbalisté si zkomplikovali cestu do závěrečné fáze kvalifikace mistrovství světa 2010. S Ukrajinou dnes ve skupině H prohráli v liberecké hale pětisetovou bitvu po setech 25:23, 20:25, 25:21, 19:25 a 10:15. "Nevyužili jsme výhodu získané první sady a pak jsme se dostali do křeče zkaženými servisy. To jsme neplánovali a ve čtvrtém a pátém setu už bylo cítit, že jsou nad námi," řekl trenér Zdeněk Haník.

Český kouč, jenž musel v noci do nemocnice kvůli ledvinové kolice, zůstal u vítězné sestavy z duelu s Černou Horou. Od začátku tak na palubovce nechyběli nahrávač Ticháček a smečař Marek Novotný a českému týmu se podařil zisk sady, i když měl problém v obraně.

Horší defenziva se projevila ve druhém setu a navíc český útok nemohl najít cestu k bodům. Trenér proto sáhl ke změnám. Poslal do hry za stavu 10:13 nahrávače Boulu a poprvé v turnaji rovněž Štokra a Staňka. "Boula zlepšil naší obranu," řekl Haník. Jenomže obrat se nekonal, náskok Ukrajinců narostl a set už Češi nezachránili.    

Vysoké procento zkažených servisů soupeře výrazně usnadnilo domácím zisk třetí sady. Ve čtvrté se ale karta opět obrátila, volejbalistům se nedařil příjem a rovněž chybovali na podání. Nepomohl ani návrat Ticháčka na nahrávku a protočení prakticky všech hráčů z lavičky. "Pokazili jsme moc podání a nevydrželi v tahu," litoval Haník. A tak rozhodl tie-break, v kterém Češi již nedokázali rozjetým Ukrajincům vzdorovat. "Možná, že nás Češi po našem předešlém výkonu lehce podcenili. Nám se dnes dařilo na blocích, odehráli jsme obecně skvělé utkání a to přineslo výhru," řekl ukrajinský trenér Sergej Gumenjuk.  

V pátek se Češi od 18:00 střetnou s Belgičany a musí vyhrát, aby si uchovali naději na postup. "Po výhře nad Ukrajinou mohl být postup téměř jistý, ale takhle jsme si situaci zásadně zkomplikovali. Musíme vyhrát a je otázka, jestli to bude stačit," podotkl Haník. "Nepodali jsem výkon, jaký jsme si představovali. Není konec turnaje. Nemáme poraženeckou náladu a jdeme do dalších zápasů vyhrát a hrát o sto procent lépe," burcoval kapitán Ondřej Hudeček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články