Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Čeští volejbalisté porazili Nizozemsko a vyhráli turnaj Evropské ligy

Piatra Neamt - Čeští volejbalisté vyhráli úvodní turnaj skupiny B Evropské ligy. Výběr trenéra Stewarta Bernarda sice poprvé ztratil set, ale pak vyšla sázka na zařazení obou univerzálů Davida Konečného i Jana Štokra do hry a Češi zdolali Nizozemsko 3:1 na sety. V předchozích dvou zápasech v Rumunsku volejbalisté bez problémů porazili domácí výběr i Turecko.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

"Rumunsko a Turecko bylo slabší než my, i Holanďani, ale celkové hodnocení turnaje vychází pozitivně," řekl manažer týmu Milan Fortuník. Na Nizozemce vymysleli trenéři novinku. Zařadili do hry nečekaně oba diagonální hráče - na univerzálu hrál Konečný a Štokr hrozil na smeči. "Byl to taktický záměr, překvapení i zkouška pro nás, jestli to bude fungovat," řekl Fortuník.

První set ještě vyzněl rozpačitě. Volejbalisté se na palubovce hledali a nešla nahrávka. Od druhé sady se ale sázka na útočné pojetí vyplatila především na servisu. "Projevil se silný tlak na podání, protože Konečný, Linz, Štokr a tentokrát také Sobotka mají dobré podání a zatlačili soupeře do obrany," řekl Fortuník. V druhém setu odstartoval obrat sérií bodů Konečný, který se s osmnácti body podělil společně s Linzem o pozici nejvíce bodujícího českého hráče v duelu.

Po příletu z Rumunska dostanou hráči den volno, v úterý se znovu sejdou k tréninku a ve čtvrtek vyrazí do Francie na tři přípravné zápasy před olympijskou kvalifikací. Ta je čeká v Berlíně 8. až 10. června. "Francouzi hrají kombinační rychlý volejbal a hlavně prověří výbornou obranou náš útok," řekl Fortuník.

Utkání skupiny B Evropské ligy volejbalistů v Piatra Neamt (Rumunsko):

Česká republika - Nizozemsko 3:1 (-17, 12, 19, 18)

Sestava a body ČR: Boula 4, Štokr 9, Holubec 7, D. Konečný 18, Správka, Sobotka 7, libero Kopáček - Linz 18, Hudeček. Trenér: Bernard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články