Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Čeští volejbalisté porazili na úvod kvalifikace na ME Chorvatsko

Vídeň - Čeští volejbalisté vstoupili do prvního kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy v roce 2013 výhrou. Výběr trenéra Stewarta Bernarda dnes sice ve Vídni ztratil v souboji s Chorvatskem po špatném úvodu první set, pak ale zápas ovládl a zvítězil 3:1 po setech 21:25, 25:22, 25:17 a 25:19. V pátek se volejbalisté od 20:30 střetnou s Makedonií, která na úvod prohrála po boji s Rakouskem 2:3. S domácím týmem budou Češi hrát v sobotu. 

Volejbalisté vstoupili do zápasu špatně a prohrávali 0:5. Za stavu 4:14 trenér poslal na nahrávku Janoucha místo Bouly, ale první set už tým nezachránil. "To střídání se hodně povedlo, dotahovali jsme, ale první set už nezachránili," řekl manažer reprezentace Milan Fortuník. Janouch na nahrávce zůstal a volejbalisté ve zbytky zápasu neustále vedli.

ČR - Chorvatsko 3:1 (-25, 22, 17, 19)

Rozhodčí: Kriescher (Belg.), Fuentes Barrasa (Šp.). Čas: 1:50. Sestava ČR: Boula, Štokr 14, Král 15, Konečný 18, Hudeček 11, Holubec 7, libero Kryštof - Janouch 3, Správka, Linz 1, Hyský.

Ve druhém setu nechali volejbalisté Chorvaty srovnat na 16:16, ale pak odskočili do vedení 23:20 a koncovku zvládli. "Pak už jsme to měli pod kontrolou. Líp jsme si poradili s jejich servisem a uklidnili nás i bodové série třeba při podání Krále či Hudečka," radoval se Fortuník. Třetí i čtvrtý set byl jednoznačnou českou záležitostí. Nejvíce bodů získali univerzál Konečný a blokař Král.

"Neodehráli jsme úplně dobrý zápas, ale o to je asi cennější, že jsme to zvládli a vyhráli," oddechl si Fortuník. Druhá část kvalifikační skupiny C se odehraje příští týden v Ostravě-Porubě a vítěz postoupí na mistrovství. Druhý tým bude hrát baráž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články