Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští volejbalisté porazili Kanadu i podruhé

Jindřichův Hradec - Čeští volejbalisté porazili v Jindřichově Hradci i ve druhém vzájemném přípravném utkání Kanadu, tentokrát 3:1. Oproti úternímu duelu, který v Českých Budějovicích vyhráli čeští volejbalisté hladce 3:0, nastoupily oba týmy v obměněných sestavách. V základní šestce českého týmu zůstal pouze Michal Hrazdíra, Kanada vsadila tentokrát na čtyři jiné hráče. S výjimkou druhého setu zvládl domácí tým lépe koncovky. Závěrečný duel je na programu ve čtvrtek od 18:00 v Českých Budějovicích.

"Na výkonu soupeře byly změny znát. Tentokrát vsadil na svého prvního nahrávače a také na další tři hráče z první šestky," uvedl trenér českého týmu Jan Svoboda. Sám zařadil vedle Hrazdíry do základní sestavy Petra Zapletala, Aleše Holubce, Davida Konečného, Jiřího Popelku, Petra Konečného a na liberu se představil Jiří Bence.

V prvním setu hráli kanadští volejbalisté dlouho vyrovnanou partii, teprve v závěru se projevila větší zkušenost domácího týmu. Výkon Kanady ale gradoval ve druhém setu, který hosté vyhráli 25:18. "Soupeř si vedl velice dobře na přihrávce a nebezpečně útočil," poznamenal Svoboda.

Také další dvě sady přinesly dramatický volejbal, v němž čeští hráči zvládli lépe obě koncovky. "O výsledku jsme ale rozhodli definitivně až v koncovce čtvrtého setu. Cesta k vítězství byla mnohem těžší než v prvním zápase," přiznal český kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články