Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští volejbalisté opět nestačili na Francii, byli ale blízko zisku setu

České Budějovice – Ani napotřetí nedokázali čeští volejbalisté vzít favorizované Francii alespoň set. Sérii domácích zápasů ve Světové lize odstartovali duelem proti vedoucímu celku skupiny D, a i když byli blízko získání třetí sady, nakonec stejně jako v předchozích dvou zápasech s hráči země galského kohouta podlehli 0:3. Poslední pokus uhrát lepší výsledek budou mít Češi v sobotu, kdy se s Francií utkají naposledy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání volejbalistů Česko - Francie

Výběr trenéra Zdeňka Šmejkala se v Českých Budějovicích postupně zlepšoval, ale favoritovi podlehl po setech 18:25, 20:25 a 24:26. Češi mají po sedmi zápasech na kontě stále jen čtyři body a uzavírají tabulku skupiny D.

"Francouzi byli lepší hlavně v jedné činnosti, to byl útok na ztrátu. V tom nás přehráli o čtyřicet procent a to rozhodlo," řekl trenér Šmejkal. "My se nedokážeme dostat ze ztráty a jsme pod velkým tlakem. Tím nás donutí udělat nevynucené chyby i v lehčích situacích. Musíme začít hrát odvážně a agresivně, nesmíme se bát." 

Češi nedokázali s čtvrtým celkem z posledního světového šampionátu zpočátku držet krok. Ve druhém setu to vypadalo na debakl. Už prohrávali 10:21, ale nahrávač Habr začal esem českou šňůru a za podpory fanoušků volejbalisté set prohráli přívětivě 20:25. Ve třetím setu domácí hráči Francii potrápili, vedli 18:15 a také 21:20, ale v koncovce znovu ukázal soupeř svoji sílu a ztrátu sady nedopustil.

"Francouzi byli nad naše síly. Vždycky nám utekli o pět šest bodů, to se s nimi potom nedá hrát," zhodnotil zápas libero Martin Kryštof. "Bylo vidět ve třetím setu, že když musí dotahovat, tak taky dělají chyby, ale byli zkrátka lepší," dodal. 

I druhý zápas s Francií začne v Budvar Areně v 18:00. Pak se volejbalisté přesunou do Liberce, kde budou hrát 26. a 27. června s Korejci, a 3. a 4. července ukončí v Opavě dvojzápasem s Japonskem své letošní působení v soutěži. 

ČR - Francie 0:3 (-18, -20, -24)

Rozhodčí: Isajlovic (Rak.), Gerothodoros (Řec.). Čas: 74 min. Diváci: 4000.
Sestava a body ČR: Habr 3, Štokr 12, Veselý 1, Michálek 12, Holubec 10, A. Bartoš 7, libero Kryštof - Haník, Král, Vašíček 1, Mach. Trenér: Šmejkal.
Nejvíce bodů Francie: Ngapeth 15, Rouzier 14, Tillie 8. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články