Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští volejbalisté nezvládli vstup do Evropské ligy, propadli s Finskem

Česká volejbalová reprezentace si připsala špatný vstup do Evropské ligy. V úvodním zápase skupiny C prohráli ve Finsku 0:3 po setech 20:25, 20:25 a 25:27.

Čeští volejbalisté (vpravo) v utkání s Finskem
zdroj: LEHTIKUVA autor: Samuli Ikäheimo

Odveta s Finskem je čeká v pražské hale na Podvinném mlýně ve středu. Ve stejný den tam budou hrát i volejbalistky se Španělkami.

Na nahrávce při neúčasti Jakuba Janoucha začal Matyáš Démar a na postu univerzála letošní Volejbalista roku Jan Hadrava, ale Češi od začátku prohrávali a náskok domácích narůstal. Od druhého setu se do hry místo Hadravy dostával Michal Finger a na nahrávku Pavel Bartoš, ale i druhý set vyzněl pro Finy.

Třetí set už začali Pavel Bartoš, Finger i Michálek v základní sestavě a volejbalisté v polovině sady vedli 16:13, ale o náskok přišli. V koncovce měli náskok 23:22, finské bloky však skóre otočily. Pak Češi odvrátili dva mečboly, při třetím Finger neuspěl.

Ve druhém utkání skupiny Portugalsko porazilo Španělsko 3:1. Pro české volejbalisty jsou zápasy ve skupině na rozehrání. Účast ve Final Four mají jistou, protože závěrečný turnaj hostí 13. a 14. června Karlovy Vary.

Evropská liga volejbalistů v Mikkeli (Finsko)

Finsko - ČR 3:0 (20, 20, 25) Rozhodčí: Rapisarda (It.), Partiainen (Fin.). Čas: 81 min. Diváci: 2400.
Sestava a body ČR: Džavoronok 10, Sobotka 3, Hadrava 7, Hýský 2, Patočka 5, Démar 1, libero Moník - Michálek 4, Finger 10, P. Bartoš 2, libero Pffeiffer. Trenér: Nekola. 

Portugalsko - Španělsko 3:1 (18, 20, -22, 22)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články