Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští volejbalisté na úvod kvalifikace převálcovali Severní Irsko

Karlovy Vary - Češi v prvním utkání v rámci kvalifikace na světový šampionát suverénně přehráli Severní Irsko a zvítězili 3:0 po setech 25:16, 25:7 a 25:6. Domácí hráči potvrdili v zápase roli jednoznačného favorita, ve čtvrtek je čeká bitva se Švédy.

Ve skupině F po Švédech natrefí ještě na Španělsko, Kypr a na závěr Finsko. "Bylo to dobré rozehrání a nejtěžší bylo udržet koncentraci. Každý si zahrál. Turnaj pro nás začíná dalším zápasem," řekl kouč Miguel Falasca v České televizi. Jen v prvním setu nechali volejbalisté Severní Irsko vinou vlastních chyb více bodovat, ale soupeře od začátku jasně převyšovali.

"Zápas jako proti Severnímu Irsku je dobrý na to, abychom se rozehráli a byli připraveni na těžší zápasy," řekl devatenáctiletý smečař Donovan Džavoronok a dodal: "Musíme vydržet koncentrovaní v hlavách." Domácí volejbalisté od druhého setu soupeře bez pardonu zničili. Šanci dostali až na Petra Michálka všichni hráči sestavy.

"Irové hrají zajímavý volejbal, možná se tomu ani nedá říct volejbal. Ale nám je to jedno, do každého zápasu jdeme jako proti mistrům Evropy a chceme zvítězit," řekl další smečař Petr Šulista. "Takový zápas ve své kariéře nepamatuji. Bylo to o hlavách, abychom zvládli vstup do turnaje, a dál už to bude o něčem jiném," prohlásil kapitán Aleš Holubec.

Start na šampionátu, o který se za rok podělí Itálie a Bulharsko, si zajistí vítěz skupiny a tým na druhém místě postoupí do červencové baráže. 

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistů Karlových Varech - skupina F:

ČR - Severní Irsko 3:0 (16, 7, 6) Rozhodčí: Lazarevič (Srb.), Dobrev (Bulh.). Čas: 60 min. Diváci: 800.

Sestava a body ČR: A. Bartoš, Holubec 2, Janouch 1, Džavoronok 5, Zajíček 8, Finger 10, libero Kryštof - Hadrava 2, Beer 1, Šulista 11, Habr 1, Zmrhal 5, libero Pfeffer.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články