Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Češky zvládly utkání s Černou Horou a slaví postup na ME

České volejbalistky splnily pozici favoritek a porazily Černou Horu. Díky tomu mohou slavit postup na mistrovství Evropy. S Černou Horou si poradily 25:14, 24:26, 25:22 a 25:14. 

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky si po výhře v Černé Hoře zajistily postup na ME

Ve čtvrtém utkání kvalifikace poprvé ztratily set, nakonec v Plevlje zvítězily 25:14, 24:26, 25:22 a 25:14. Univerzálka Gabriela Orvošová k výhře přispěla 26 body, smečařka Michaela Mlejnková jich přidala o čtyři méně.

Favorizované Češky vstoupily do utkání lépe a úvodní sadu s přehledem ovládly. Ve druhém setu ale svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose polevily, přišly o náskok a ve vyrovnané koncovce nechaly domácí vyrovnat. Přes další výpadek v závěru třetí sady nakonec Češky dovedly zápas do vítězného konce.

Navázaly tak na domácí výhry nad Černou Horou a Islandem, 3:0 vyhrály rovněž ve Finsku. Černohorky zdolaly i ve čtvrtém vzájemném utkání, i když poprvé ztratily set. Smečařka Andrea Kossányiová označila zápas přesně za takový, jaký volejbalistky čekaly.

"Byl trochu vyhrocený a nervózní. První set jsme zvládly na jedničku a až na chvilky jsme předváděly dobrý volejbal. I druhý set jsme začaly skvěle, ale trochu jsme zaváhaly v koncovce, což se stává. Jeden prohraný set, ale to nás posunulo dál a možná i trochu nakoplo. Třetí set opět excelentní a čtvrtý už byl v našich rukou. Jsem ráda, že jsme to zvládly a že si z Černé Hory vezeme plný počet bodů a jsme kvalifikované na mistrovství Evropy," řekla.

Ve středu Češky přivítají v Táboře Finsko, kvalifikaci zakončí příští neděli na Islandu. Poté je na přelomu září a října čeká světový šampionát v Nizozemsku.

Kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistek - skupina B:

Černá Hora - Česko 1:3 (-14, 24, -22, -14)

Rozhodčí: Zyber (Něm.), Yildirim (Tur.). Čas: 107 min. Diváci: 900.

Sestava a body Česka: Kossányiová 10, Koulisiani 12, Orvošová 26, Mlejnková 22, Šimáňová 8, Valková 2, libera Digrinová a Dostálová - Pavlíková, Bajusz, Hodanová, Blažková. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Černé Hory: Bokanová 17, Perovičová 15.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články