Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky zvítězily i ve druhém utkání Zlaté Evropské ligy, zdolaly Rumunsko 3:1 na sety

Po jednoznačném čtvrtečním vítězství nad Rakušankami rozehrály české volejbalistky v Teplicích druhé utkání v rámci letošního ročníku Zlaté Evropské ligy proti Rumunsku. Vyrovnaný zápas začaly lépe Češky, ale následně ztratily druhý set. Třetí a čtvrtá část utkání vyšla lépe domácím reprezentantkám, když otočily nepříznivý stav a Rumunky přehrály v koncovce. V Teplicích tak Češky zvítězily 3:1 po setech 25:18, 22:25, 25:23 a 25:23. 

Je nám líto, video expirovalo.
Asistent trenéra Martin Hroch o rumunském týmu v předzápasovém rozhovoru

Proti Rumunkám, s nimiž měly v minulé reprezentační sezoně bilanci 1:1, začaly náporem a díky úspěšnému útoku potěšily teplické fanoušky ziskem první sady. Druhou naopak ztratily v koncovce poté, co soupeřky nasbíraly posledních pět bodů.

Stejný obrat však Češky předvedly v koncovce třetího dějství, kdy dominovaly od stavu 20:23. A po nepříznivém průběhu (7:14) zvládly i další drama, při mečbolu si připsaly 18. bodový blok. Nejvíce bodů, dvacet tři, z české sestavy nasbírala univerzálka Gabriela Orvošová.

"Měly jsme několik napínavých koncovek, ve kterých se ukázala síla našeho týmu. Hnalo nás neuvěřitelné publikum. Jsem moc ráda, že jsme vyhrály. Super, že byl zápas takhle napínavý, protože nás to připravuje na další kola zlaté ligy," uvedla v nahrávce pro média blokařka Ela Koulisiani, jež převzala cenu pro nejužitečnější hráčku.

Příští týden odehrají reprezentantky druhý turnaj ve slovinském Mariboru, kde je čekají Španělsko a domácí celek. Týden nato v Tarnówě v Polsku nastoupí proti obhájkyním titulu Ukrajině a Belgii.

Final Four budou hostit o víkendu 15. a 16. června v Ostravě, kde mají coby pořadatelky účast jistou. Zde se pokusí kvalifikovat do Challenger Cupu, z něhož je možné postoupit do elitní Ligy národů.

V historii Evropské ligy české volejbalistky získaly dvě zlata (v letech 2012 a 2019), stříbro (2022) a dva bronzy (loni a 2018).

Česko – Rumunsko 3:1 (18, -22, 23, 23)

Rozhodčí: Porvazník (SR), Marschner (ČR). Čas: 119 min. Diváci: 850.

Sestava a body Česka: Valková 2, Havelková 17, Koulisiani 10, Orvošová 23, Mlejnková 16, Kneiflová, libera Dostálová/Digrinová –Pavlová 2, Pelikánová, Brancuská 3, Faltínová 1. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Rumunska: Mironová 25, Buterezová 19.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články