Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češky vstoupí do Grand Prix bez pěti opor

Praha - Bez pěti opor vstoupí české volejbalistky pod vedením nového reprezentačního kouče Němce Alexandera Waibla v červnu do dvou turnajů Grand Prix. V jednadvacetičlenném širším výběru, který absolvuje v květnu měsíční soustředění v Jablonci nad Nisou, chybí smečařka Helena Havelková, univerzálky Aneta Havlíčková a Tereza Vanžurová, blokařka Nikol Sajdová a libero Julie Kovářová.

"Tyto hráčky se dohodly s trenérem Waiblem, že se zapojí až do druhého bloku přípravy začátkem srpna před dvěma kvalifikačními turnaji o postup na mistrovství Evropy," řekl mluvčí volejbalového svazu Lukáš Kozáček.

Mezi jednadvaceti vybranými volejbalistkami jsou z týmu, který startoval na loňském mistrovství Evropy, Pavla Vincourová, Lucie Smutná, Andrea Kossányiová, Michaela Mlejnková, Eva Hodanová, Marie Toufarová, Barbora Purchartová, Veronika Trnková a Veronika Dostálová.

Tuto devítku doplnilo sedm hráček působících v zahraničí Karolína Bednářová, Helena Kojdová, Soňa Mikysková, Tereza Rossiová, Eva Rutarová, Ivona Svobodníková a Monika Šmídová a z české extraligy Barbora Gambová, Petra Kojdová, Iva Nachmilnerová, Kateřina Valková a Klára Vyklická.

První turnaj Grand Prix ve skupině 2 čeká na české volejbalistky v Polsku od 3. do 5. června, soupeřkami budou Kanada, Polsko a Portugalsko. Druhý turnaj je na programu od 10. do 12. června v Olomouci a český tým narazí na Bulharsko, Kanadu a Dominikánskou republiku. Finálový turnaj se bude hrát od 17. do 19. června v bulharském Plovdivu.

Širší nominace volejbalistek na Grand Prix:

Nahrávačky: Pavla Vincourová (Lodž/Pol.), Lucie Smutná (Halkbank Women Sport Club/Tur.), Monika Šmídová (American University/USA), Kateřina Valková (Ostrava).

Smečařky: Karolína Bednářová (Weert/Niz.), Barbora Gambová (Prostějov), Andrea Kossányiová (Vratislav/Pol.), Michaela Mlejnková (Stuttgart/Něm.), Eva Hodanová (Olymp Praha), Marie Toufarová (KP Brno), Helena Kojdová (Düdingen/Švýc.).

Univerzálky: Soňa Mikysková (Venelles/Fr.), Petra Kojdová (Ostrava), Tereza Rossiová (Casalmaggiore/It.).

Blokařky: Barbora Purchartová (Straubing/Něm.), Veronika Trnková (Suhl/Něm.), Eva Rutarová (Berlín/Něm.), Ivona Svobodníková (Cáchy/Něm.), Klára Vyklická (Olymp Praha), Iva Nachmilnerová (Ostrava).

Libero: Veronika Dostálová (Olymp).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články