Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Češky si poradily se Švédkami, ale na volejbalovém ME budou chybět

Mohly bojovat o postup na evropský šampionát, ale závěrečný kvalifikační duel proti Švédsku se hrál už jen o čest. České volejbalistky sice přehrály Švédky 3:0 na sety, ale už před zápasem přišly o naději na mistrovství Evropy. Estonky totiž zvládly duel ve Finsku a po výhře 3:1 na sety se kvalifikovaly společně s výběrem Suomi. Reprezentantky tak budou chybět na ME poprvé od roku 2005.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Týmu pod vedením Zdeňka Pommera kvalifikace v konkurenci severských rivalů nevyšla. Zahájil ji nečekanou domácí prohrou se švédským celkem, další pětisetovou bitvu ztratil následně ve Finsku a bodovou ztrátu ve druhé polovině už nedohnal. Vše rozhodly s předstihem Estonky, když porazily domácí Finsko 3:1.

Rozlučka nicméně českým volejbalistkám vyšla. V prvním i třetím setu dominovaly, druhý vybojovaly v koncovce. Výškovou převahu potvrdily 13 bodovými bloky, šest z nich měla nejlepší hráčka stockholmského zápasu Kateřina Holásková. Blokařka švýcarského Schaffhausenu byla s 15 body i největší hvězdou utkání.

Evropský šampionát se na přelomu srpna a září uskuteční ve čtyřech zemích. Pořadateli jsou Turecko, Maďarsko, Slovensko a Polsko. Ačkoli se na něm představí nově 24 týmů místo dosavadních 16, Češky poprvé od roku 2005 mezi účastníky nebudou. Jejich maximem v historii samostatné ČR tak minimálně na další dva roky zůstane bronzová medaile z roku 1997 z Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky vyhrály zápas se Švédskem, na postup to ale nestačilo

Kvalifikace ME volejbalistek - závěrečné 6. kolo skupiny E:

Švédsko - Česko 0:3 (-20, -24, -18)
Rozhodčí: Romero (Šp.), Fanucci (San Mar.). Čas: 74 min. Diváci: 1100.
Sestava a body ČR: Strušková 3, Zatloukalová 3, Mlejnková 12, Holásková 15, Orvošová 9, Janečková 10, libero Dostálová - Toufarová 2, P. Kojdová, Kopecká, libero Chevalierová, Vyklická. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Švédska: A. Haaková 11, Lazicová 9.

Finsko - Estonsko 1:3 (-20, 15, -14, -17)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články