Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češky podlehly Bulharkám v pětisetové bitvě

Sendai (Japonsko) - České volejbalistky podlehly ve svém předposledním vystoupení v Grand Prix Bulharsku po tuhém boji 2:3. V úvodu tie-breaku získaly Bulharky čtyřbodový náskok a nedovolily soupeřkám zvrat. Českému týmu se dařilo v první a čtvrté sadě, poslední tři duely s Bulharskem prohrál shodně 2:3. 

České volejbalové reprezentantky v utkání proti Turecku
zdroj: ZUMA autor: Lo Ping Fai

Po pátečním hladkém vítězství nad domácím Japonskem si Bulharky zkomplikovaly dnešní ztrátou dvou setů postup do finále Grand Prix. Češky mají na kontě stále jen dvě vítězství a v neděli se s premiérovou účastí v elitní soutěži rozloučí duelem s Japonskem, které dnes podlehlo USA 1:3.

V prvním setu se Češky prosazovaly důrazným útokem i jistějšími bloky. V úspěšném zakončení se střídaly hlavně Kossányiová s Havlíčkovou, kterým připravovala akce nahrávačka Vincourová. Bulharky, které budou soupeřkami českého týmu ve skupině na zářijovém mistrovství Evropy, se dostávaly do tempa jen pomalu. V koncovce prvního dějství už měly české volejbalistky náskok 22:17. Bulharky s přispěním dvou přímých bodů z podání korigovaly na rozdíl dvou bodů, ale sadu zakončila esem Plchotová.

ČR - Bulharsko 2:3 (20, -18, -17, 22, -8)

Rozhodčí: Papadopulová (Řec.), Abdelsamad (Egypt). Čas: 121 min. Sestava a body ČR: Vanžurová 10, Plchotová 4, Havlíčková 22, Vanžurová 10, Kossányiová 20, Monzoni 3, libero Jášová - Hodanová, Pastulová 9, Dostálová 1, Kubínová. Trenér: Parisi. 

Slibný výkon se však českým volejbalistkám nepodařilo udržet. V jejich hře přibývaly nevynucené chyby, Bulharky zvýšily důraz v ofenzivě a bez větších problémů získaly dva sety. Z útlumu se probraly české volejbalistky ve čtvrtém dějství. Zpřesnily souhru i obranu na síti, v útoku táhly tým opět Havlíčková s Kossányiovou a přidávala se k nim Vanžurová. Do koncovky si Češky vybojovaly šestibodový náskok 20:14.

V rozhodující sadě ztratily Češky úvodní čtyři míče. Z krize se na chvíli ještě vzpamatovaly, když snížily na 8:10. Rozjeté Bulharky už ale zvrat nepřipustily.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články