Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky na úvod udolaly Polsko 3:2

Schwerin (Německo) - České volejbalistky vstoupily do mistrovství Evropy vítězně. Vyrovnaný zápas s Polskem vybojovaly až v tie-breaku, vyhrály po setech 24:26, 25:21, 25:21, 24:26, 15:12. Jejich příštími soupeřkami ve skupině D budou zítra Srbky, v 16:50 vysílá přímý přenos ČT sport a náš web.

Češky se opíraly především o útočnou sílu Anety Havlíčkové, univerzálka v duelu zakončovala většinu útoků a nasměrovala volejbalistky k výhře.

Reprezentantky mohly vyhrát 3:0 nebo 3:1. V prvním setu nevyužily setbol a po chybách o úvodní dějství přišly. Pak hru ovládly, lépe přihrávaly, podávaly či blokovaly. Ve čtvrtém setu už mohly zápas ukončit, protože vedly 20:15 a za stavu 24:23 měly mečbol. Smeč Andrey Kosányiové ale nebyla vítězná a o set přišly.

V tie-breaku volejbalistky od stavu 6:6 znovu odskočily do čtyřbodového náskoku. Nakonec využily čtvrtý mečbol v utkání díky smeči Havlíčkové.

Dalšími soupeřkami českého týmu budou v sobotu obhájkyně prvenství Srbsky a v neděli Bulharky; jejich dnešní vzájemný souboj skončil nečekaným vítězstvím Bulharska 3:2. Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové čtyř skupin, týmy na druhých a třetích místech si ještě o postup zahrají v play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ME volejbalistek Česko - Polsko

ČR - Polsko 3:2 (-24, 21, 21, -24, 12).

Rozhodčí: Kraftová (Něm.), Zulfügarov (Tur.). Čas: 132 min.

Sestava ČR: Vanžurová, Plchotová, Havlíčková, Kossanyová, Monzoniová, Vincourová, liberová Jášová - Hodanová, Dostálová, Pastulová, Mlejnková. Trenér: Parisi (It.)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články