Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Českobudějovičtí volejbalisté získali další extraligový titul

České Budějovice - Českobudějovičtí volejbalisté vyhráli potřetí za sebou extraligu. Ve finále vyřazovací části porazili svěřenci trenéra Petra Broma Kladno 3:1 na zápasy, mistrovský titul jim vyneslo dnešní domácí vítězství 3:2. České Budějovice si stejně jako loni zajistily účast v Lize mistrů. Kladno a bronzová Ostrava mají nárok na start ve Vyzývacím poháru.

Triumfovat v nejvyšší domácí soutěži třikrát za sebou se naposledy podařilo Rudé hvězdě Praha v letech 1984-1986. Kladno, nástupce Odoleny Vody, vyhrálo extraligu v roce 2005, poté dvakrát neuspělo ve finále - před třemi lety s Ostravou a letos s Jihočechy.

V minulém týdnu se na palubovce kladenských vítězů základní části odehrály dvě pětisetové bitvy. Čtvrteční třetí zápas v Českých Budějovicích měl naproti tomu zcela jednoznačný průběh pro Jihostroj.

Domácí dohnali ztrátu dvou setů

Hosté dnes začali lépe a brzy vedli na sety 2:0, ale ve třetí sadě se už hlásili o slovo smečaři Českých Budějovic. Přetahovaná o každý bod pokračovala. V úvodu čtvrtého setu se do vedení dostali Kladenští, nezměrnou obětavostí v poli se však Budějovičtí znovu dotáhli Kladnu na dosah, v poli se ale předvedl i nahrávač Středočechů Skladaný a po jeho zásazích vypadal stav pro domácí hrozivě - 17:20. V koncovce ale zazářil Bonini a dva body přímo z podání rozhodly o výhře domácího mužstva 25:22.

Hala bouřila a nadšeně vyvolávala Argentincovo jméno. V pátém setu zůstal v sestavě Jihostroje Mach, jenž nahradil Pochopa, Budějovičtí vedli 3:1, tři následné body ale patřily Kladnu. V polovině závěrečného setu byl po Boniniho esu stav 8:6 a mohutný Argentinec si přízeň publika viditelně užíval i dál. Byl to právě on, kdo zápas svým blokem zakončil. Domácí tie-break vyhráli 15:9.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články