Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Českobudějovičtí volejbalisté podlehli v Lize mistrů Dynamu

České Budějovice - Českobudějovičtí volejbalisté vstoupili do Ligy mistrů domácí prohrou 1:3 s Dynamem Moskva. Svěřenci trenéra Petra Broma ruskému favoritovi podlehli po setech 36:34, 14:25, 9:25 a 23:25. Dalšími soupeři Jihostroje v boji o dvě postupová místa ze skupiny A jsou Olympiakos Pireus a obhájci letošního titulu z Trentina. Ve druhém kole se českobudějovické mužstvo představí příští čtvrtek v Itálii.

V domácí extralize se zatím Jihostroj trápí, po třinácti zápasech mu v tabulce patří až sedmé místo. Asi nikdo proto neočekával, že by se prosadil zrovna na vrcholné mezinárodní scéně proti Dynamu, které má v kádru deset volejbalistů s reprezentačními zkušenostmi. Převaha soupeře se potvrdila, Dynamo ale začalo diktovat hru až po strhující bitvě v prvním setu. K jeho zisku mířili dlouho neohroženě domácí, ale v koncovce nadějný náskok ztratili. Nakonec však Jihočeši přetahovanou o první sadu přece jen rozhodli proměněním osmého setbolu. Soupeř nevyužil žádnou ze tří možností.

Moskevský tým se pak ale za ztracený set pomstil i s úroky a Jihostroj v dalších dvou deklasoval. Zatímco úvodní dějství trvalo 38 minut, za stejnou dobu stihli hosté díky drtivému útoku výsledek otočit. Čtvrtý set už byl opět vyrovnanější, ale favorit už obrat nepřipustil. "Byli jsme realisti a taktika byla boj o každý míč. Vyjma druhého a třetího setu, kdy se nám nedařila přihrávka, jsme se snažili bojovat a myslím, že se nám to povedlo," řekl domácí kouč Petr Brom.

S moskevským Dynamem se Českobudějovičtí střetli v základní skupině Ligy mistrů i před rokem. Tehdy prohráli v Rusku 0:3 a doma stejně jako tentokrát 1:3.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články