Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Česko zametlo s Portugalskem a uzavřelo domácí turnaj vítězstvím

České Budějovice - V závěrečném utkání turnaje druhé divize Světové ligy se český národní tým rozloučil s domácím publikem demolicí Portugalska. Proti celku z Pyrenejského poloostrova toužili svěřenci trenéra Miguela Falascy napravit dojem z nevydařeného duelu s Nizozemskem, což se jim podařilo. První i druhý set vyhráli v Budvar Areně 25:21, třetí přesvědčivě 25:16. Stoprocentní bilanci zaznamenala na jihu Čech reprezentace Nizozemska, která předvedla dokonalý obrat proti Egyptu. 

Utkání Česko - Portugalsko
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Ke čtyřem bodům z úvodního turnaje v Jižní Koreji přidal český tým ve druhém pokračování dalších pět a po šesti zápasech mu v tabulce patří šesté místo.

Hned příští týden je na programu další turnaj v Haagu, kde budou soupeřem národního týmu domácí Nizozemci, Slováci a Korejci. Tři nejlepší z dvanáctky druhodivizních celků postoupí do Final Four, kde doplní pořádající Austrálii.

Portugalci získali v Budvar Areně jen bod za těsnou prohru s Egyptem a proti českému týmu tahali od prvních minut za kratší konec provazu. Domácí volejbalisté ve snaze odčinit debakl od Nizozemska je ani jednou nepustili do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští volejbalisté zakončili domácí turnaj skalpem Portugalska

"Soupeře jsme převyšovali ve všech činnostech. Všechny sety se vyvíjely od začátku v náš prospěch, na servisu a v obraně jsme byli rozhodně lepší než Portugalci," konstatoval asistent trenéra Michal Nekola.

Češi se zlepšili především na přihrávce. Velkou zásluhu na tom měl smečař Petr Michálek, který ve spolupráci s liberem Danielem Pfefferem umožnil Jakubu Janouchovi pestře kombinovat. Bodově se prosazoval zejména Jan Hadrava.

"Po sobotní sprše jsem rád, že jsme vyhráli. Naší silnou zbraní je servis a následně obrana. Ať jsem to nahrál komukoliv, tak mi to složil, takže jsem měl situaci ulehčenou," pochvaloval si nahrávač Janouch.

Nizozemci otočili zápas s Egyptem a zvítězili i potřetí

Egypt zaskočil Nizozemce tvrdým servisem a téměř neprostupným blokem. Zásluhou těchto zbraní vyhrál nečekaně snadno první i druhý set, čímž navázal na sobotní premiérový triumf ve Světové lize proti Portugalsku.

Matně hrající soupeř, který v předchozím klání deklasoval český národní tým, víceméně nedokázal "Faraonům" vzdorovat. Od třetího dějství však jednoznačně dominoval.

Zlepšil především obranu - jak v poli, tak u sítě – zpřesnil útok a nakonec převážil misky vah na svou stranu. Po setech 17:25, 19:25, 25:11, 25:18 a 15:10 zvítězil na jihu Čech i ve třetím utkání a poskočil na druhé místo v tabulce druhé divize Světové ligy.

Volejbalisté Nizozemska slaví vítězství v utkání Světové ligy
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Turnaj Světové ligy volejbalistů v Čekých Budějovicích - 2. divize:

ČR - Portugalsko 3:0 (21, 21, 16)

Sestava a body ČR: Janouch 1, Hadrava 18, Beer 4, Holubec 4, Bartoš 10, Michálek 12, libero Pfeffer - Zajíček, Habr. Trenér: Falasca. Nejvíce bodů Portugalska: L. Martins 15, P. Martins a Sequeira po 6. Rozhodčí: Stahl (USA), Vera (Peru). Diváci: 825.

Nizozemsko - Egypt 3:2 (-17, -19, 11, 18, 10)

Průběžné pořadí po 6 zápasech: 1. Slovinsko 5 vítězství/15 bodů, 2. Nizozemsko 4/12, 3. Japonsko 4/12, ...6. ČR 3/9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články