Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Česko má dvojnásobné zastoupení v play-off

Klagenfurt (Rakousko) – Dvě české dvojice postoupily do druhého kola play-off mistrovství Evropy v plážovém volejbalu. V rakouském Klagenfurtu uspěly olympijské čtvrtfinalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou. Naopak pro Hanu Skalníkovou a Patricii Missottenovou šampionát po třetí porážce skončil, v celkovém pořadí jim patří 25. místo.

Ilustrační fotografie
zdroj: ČTK autor: Fluger René, Horázný Josef

Sluková s Kolocovou dnes nejprve nezvládly duel s nizozemskou dvojicí Sanne Keizerová, Marleen van Ierselová o první místo ve skupině G a přímý postup do 2. kola. Musely tak odehrát hned úvodní kolo, v němž porazily hladce 21:13 a 21:10 švýcarskou dvojici Tanja Goricanecová, Tanja Hüberliová. V dalším zápase je čekají Španělky Liliana Fernándezová a Elsa Baquerizová.

Bonnerová s Hermannovou odehrály v prvním kole mnohem vyrovnanější zápas, Rusky Mariu Prokopjevovou a Světlanu Popovovou udolaly po setech 21:19 a 21:18. Nyní se pokusí zaskočit turnajové jedničky Katrin Holtwickovou a Ilku Semmlerovou, německé vicemistryně Evropy z roku 2010.

Do vyřazovacích bojů v pátek vstoupí Robert Kufa s Janem Hadravou. Český pár však po porážce s Turky na závěr skupiny K narazí na překvapivé vítěze z červencového světového šampionátu v Polsku Alexandra Brouwera a Roberta Meeuwsena z Nizozemska.

Muži:

Skupina K: 13:00 R. Kufa, Hadrava (15-ČR) - Giginoglu, Sekerci (31-Tur.).

Ženy:

Skupina E: Bonnerová, Hermannová (21-ČR) - Teuflová, Klopfová (28-Rak.) 2:0 (12, 17).

Skupina G: Keizerová, Van Ierselová (7-Niz.) - Kolocová, Sluková (10-ČR) 2:1 (-19, 14, 5), Dampneyová, Boultonová (23-Brit.) - Skalníková, Missottenová (26-ČR) 2:1 (13, -9, 8). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články