Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

České volejbalisty čeká v olympijské kvalifikaci i výběr Slovinska

Vicemistři Evropy Slovinci, domácí Německo a Belgie budou soupeři českých volejbalistů v olympijské kvalifikaci na začátku ledna v Berlíně. Z obou čtyřčlenných skupin postoupí dva týmy do semifinále, letenku na hry do Tokia si zajistí pouze vítěz finále, hraného 10. ledna.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: KRZYSZTOF CICHOMSKI

Česká reprezentace se dostala mezi osmičku účastníků díky výsledkům na zářijovém mistrovství Evropy, kde obsadila 13. místo. Skupiny vznikly na základě takzvaného systému serpentin podle umístění jednotlivých týmů v žebříčku. V "béčku" budou hrát evropští šampioni ze Srbska, Francie, Bulharsko a Nizozemsko.

"Po dlouhé době máme opět šanci bojovat o místo na olympijském turnaji. Věřím, že všem hráčům vydrží zdraví a budeme moci hrát v nejsilnější sestavě," uvedl trenér Michal Nekola. Na ME se opíral hlavně o legionáře  univerzála Jana Hadravu z polského Olštýna, smečaře Donovana Džavoronka z Monzy či kapitána Jakuba Janoucha z Friedrichshafenu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští volejbalisté vypadli v osmifinále ME se Srbskem

Olympijského turnaje v Tokiu se tradičně zúčastní 12 celků, z evropských už mají účast jistou Rusko, Polsko a Itálie. Doplňují je domácí Japonsko, Brazílie, USA a Argentina. Evropská kvalifikace v Berlíně začne 5. ledna, ze zbývajících světových turnajů budou známi poslední účastníci nejpozději 12. ledna.

Čeští volejbalisté by měli začít proti Německu, v úterý 7. ledna budou hrát s Belgií a na závěr o den později se Slovinci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články