Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České volejbalistky zazářily ve Španělsku a začaly Evropskou ligu bezchybně

České volejbalistky začaly Evropskou ligu výhrou. Ve Španělsku zvítězily na úvod skupiny C i díky patnácti bodům smečařky Andrey Kossányiové jasně 3:0 po setech 25:23, 25:21 a 25:12.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Ze začátku jsme trochu hůře podávali, přesto jsme měli celý zápas pod kontrolou. Zůstáváme nohama na zemi, protože to byl první zápas Evropské ligy, ale výhra tři nula venku se hodně cení," řekl trenér Zdeněk Pommer.

Jeho tým se pomalu rozjížděl. "Začátek byl trochu opatrný z obou stran," uvedl Pommer. Celý první set Češky prohrávaly, a to až o pět bodů, ale v koncovce se jim podařilo set vyhrát. "Což bylo rozhodující. Kdybychom ten první set neuhrály, tak by ty další byly zřejmě složitější," řekla kapitánka Barbora Purchartová. Ve druhé sadě už měly vývoj pod kontrolou a soupeřky začaly převyšovat.

Do třetí sady vstoupily volejbalistky suverénně. Po servisu Kossányiové získaly šest bodů v řadě a náskok rychle narůstal. Do hry se postupně dostala skoro celá lavička, přesto Češky povolily domácím na závěr jen dvanáct bodů. "Celý zápas jsme hrály týmově, bojovně a zaslouženě vyhrály," řekla blokařka Purchartová.

Oba celky se znovu střetnou ve středu v Praze. V hale na Podvinném mlýně se bude hrát od 17:00, po nich nastoupí muži proti Finsku.

Evropská liga volejbalistek v Guadalajaře (Španělsko)

Španělsko - ČR 0:3 (-23, -21, -12) Rozhodčí: Bensimon (Izr.), Sabroso (Fin.). Čas: 82 min. Diváci: 700.
Sestava a body ČR: Kossányiová 15, Purchartová, Toufarová 14, Mlejnková 8, Strušková 4, Válková 4, libero Vaňková - Holásková 11, Hodanová, Trnková, Kopáčová 2, Nová, libero Chevalierová. Trenér: Pommer.

Slovensko - Bělorusko 2:3 (-24, 18, -25, 21, -8) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články