Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

České volejbalistky zahájily Grand Prix výhrou nad Portorikem

Praha – České volejbalistky zvládly premiéru ve světové Grand Prix, ve skupině B v Santo Domingu porazily Portoriko 3:0 po setech 25:14, 25:20 a 25:18. V dalších dnech se utkají se Srbskem a výběrem domácí Dominikánské republiky.

České volejbalistky
zdroj: ČT24

Češkám, které si historickou účast v Grand Prix zajistily triumfem v loňském ročníku Evropské ligy, chybí zraněná smečařka Helena Havelková. I bez ní ale tým italského trenéra Carla Parisiho první zápas zvládl a soupeři, jenž je ve světovém žebříčku o šest míst výš, nedovolil uhrát ani jediný set.

"Zpočátku jsme byli trochu nervózní. V podstatě to bylo vidět hned na prvních balonech, kdy jsme malinko váhali. Máme problémy na přihrávce, což se také projevilo. Přesto si myslím, že jsme měli zápas pevně ve svých rukou, a jsme samozřejmě moc rádi, že jsme ho vyhráli," uvedl trenér Češek Parisi.

První sadu rozhodly české hráčky po oboustranně opatrnějším úvodu sérií bezchybných bloků a nakonec ji vyhrály rozdílem třídy 25:14. I ve druhém dějství si záhy vytvořily slibný náskok a přes chvilkový výpadek na příjmu dovedly set bezpečně k vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky na úvod Grand Prix porazily Portoriko

Ani ve třetí sadě tým neuhnul z přímé cesty za první výhrou v soutěži. Celkem patnáctkrát v utkání bodovaly Češky blokem, kapitánka Havlíčková se blýskla 14 a teprve sedmnáctiletá smečařka Mlejnková 12 body. Mečbol proměnila po hodině a 11 minutách hry nečekaným sklepnutím míče na portorickou stranu nahrávačka Kubínová.

České reprezentantky čekají v dalších týdnech ještě turnaje v Hongkongu a v Japonsku. Nejlepší pětice z 20 účastníků Grand Prix plus pořádající Japonky postoupí na závěrečný turnaj. Cílem českého výběru je ale především dobře se připravit na zářijové mistrovství Evropy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články