Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

České volejbalistky začaly Grand Prix porážkou od Portorika

Zelená Hora – České volejbalistky nestačily v úvodním utkání Grand Prix na volejbalistky Portorika a připsaly si tak porážku 1:3 na sety. První sadu Češky sice vyhrály 25:21, ale zbylé tři sety ztratily v poměru 20:25, 21:25 a 19:25.

"Utkání mohlo být plně v naší režii nebýt malých, ale důležitých chyb z nepozornosti," řekla kapitánka českého týmu Tereza Rossiová. "Potenciál družstva byl opět v některých momentech hodně vidět. Do příštích zápasů musíme zvýšit agresivitu a přesvědčení o vlastních schopnostech," dodala.

Turnaj v Zelené Hoře je první soutěžní prověrkou pod vedením nového trenéra, Němce Alexandera Waibla. Kouč u reprezentačního družstva debutoval v květnu při dvou porážkách v přípravě v Polsku a vítězství se nedočkal ani tentokrát.

"Soupeř hrál velmi dobře. Náš tým předvedl řadu pěkných akcí, ale měli jsme určité problémy s kontrolou míče v jednoduchých situacích, kvůli čemuž jsme nedokázali zápas dovést do vítězného konce," uvedl Waibl.S Portorikem český tým prohrál podruhé z posledních tří vzájemných zápasů.

V loňské Grand Prix neuspěl ve skupině v bulharském Samokovu (2:3), v závěrečném turnaji v Lublinu ale vyhrál v zápase o třetí místo 3:1. V sobotu české volejbalistky nastoupí proti domácímu Polsku, v neděli bude jejich posledním soupeřem Kanada. Za týden se uskuteční druhý turnaj v Olomouci.

První turnaj volejbalové Grand Prix druhé divize v Zelené Hoře (Polsko):

Portoriko - ČR 3:1 (-21, 20, 21, 19)

Nejvíce bodů: Oquendová 15, Ocasiová 14, Cruzová 10 - Mlejnková 14, Rossiová 10, Purchartová 5.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky nestačily na Portoriko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články