Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České volejbalistky vydřely výhru nad Chorvatskem

České volejbalistky zahájily domácí turnaj Zlaté evropské ligy vítězstvím proti Chorvatsku. Svěřenkyně kouče Giannise Athanasopoulose vyhrály ve čtyřech setech 25:13, 20:25, 28:26 a 25:22.

"Holky to odbojovaly. U nás se projevila větší chuť po vítězství, větší agresivita v útoku a pohlídali jsme si servis," řekl asistent trenéra Martin Hroch.

V pražské hale na Podvinném Mlýně potěšily Češky pár desítek fanoušků, kteří mohli zápas skupiny C sledovat. Nebyla u toho smečařka Michaela Mlejnková, která kvůli problémům s ramenem Evropskou ligu vynechá, aby mohla hrát koncem léta mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky zvládly duel s Chorvatskem

V prvním setu domácí volejbalistky Chorvatky jasně přehrály dvanáctibodovým rozdílem. Ve druhé sadě ale měly problém s příjmem a o set přišly. Ve třetí sadě vedly 18:16, ale za stavu 23:24 odvrátily setbol. Set ukončila při třetím setbolu domácího týmu Eva Hodanová.

Ve čtvrtém dějství si Češky rychle vypracovaly pětibodový náskok a set i zápas dotáhly. Třiadvacet bodů zaznamenala univerzálka Gabriela Orvošová a dařilo se blokařce Veronice Trnkové, která trápila soupeřky servisem. "Trnec (Trnková) je kámen jistoty a Orvošová za poslední rok udělala ohromný skok a patřila mezi nejlepší hráčky," uvedl Hroch.

V neděli budou české volejbalistky hrát od 19:00 s Maďarskem a v pondělí od 17:00 z pátku odložený duel s Běloruskem. Přímé přenosy nabídne web ctsport.cz.

Druhý turnaj se příští týden uskuteční znovu v Praze. Důvodem jsou problémy s cestováním do Minsku kvůli sankcím vůči Bělorusku.

ČR - Chorvatsko 3:1 (13, -20, 26, 22)

Rozhodčí: Sirakov (Bulh.), Herbik (Pol.). Čas: 108 min. Diváci: 100.

Sestava a body ČR: Kossányiová 8, Trnková 13, Orvošová 23, Hodanová 8, Šimánová 11, Valková 4, libero Dostálová - Koulisiani, Nová 1. Trenér: Athanasopulos

Nejvíce bodů Chorvatska: Fabrisová 19, Dumančičová a Samadanová obě 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články