Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

České volejbalistky v divizním Grand Prix čeká Final Four

Kladno - Ve stejném složení jako v úvodních dvou kvalifikačních turnajích se představí české volejbalistky o víkendu ve Final Four druhé divize Grand Prix v polském Lublinu. Čtrnáct hráček ladí pod vedením italského kouče Carla Parisiho do čtvrtečního odletu formu v Kladně.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky se čeká finálový turnaj 2. divize Grand Prix

"Zaměřujeme se nyní na odstranění chyb v defenzivě a na vylepšení kombinačních akcí. V každém případě je pro nás důležité, že se nám podařilo před mistrovstvím Evropy prodloužit zápasovou přípravu. Nyní máme před sebou dva zápasy s velmi kvalitními soupeři, ve kterých se pokusíme uspět co nejlépe," uvedl kouč Parisi.

V sobotním semifinálovém duelu narazí mladý český tým na Nizozemsko, s nímž už si Češky zahrály v základní skupině. Soupeřkám, které jsou ve světovém žebříčku o 14 míst výš, sebraly jeden set. Tentokrát však pomýšlí na lepší výsledek.

"Nizozemky jsou papírově silnějším týmem, což by nám mohlo pomoci, jelikož se od nás toho tolik nebude očekávat," řekla kapitánka českého týmu Helena Havelková.

Ve druhém utkání na sebe narazí domácí Polsko s Portorikem.

Nominace na finálový turnaj Grand Prix:

Nahrávačky: Pavla Vincourová (Lodž/Pol.), Lucie Smutná (Soverato/It.).

Smečařky: Helena Havelková (Chemik Police/Pol.), Andrea Kossányiová (Vratislav/Pol.), Michaela Mlejnková (Stuttgart/Něm.), Eva Hodanová (Olymp Praha), Michala Kvapilová (Postupim/Něm.), Marie Toufarová (KP Brno), Tereza Vanžurová (Scandicci/It.).

Blokařky: Barbora Purchartová (Charleroi/Belg.), Nikol Sajdová (Vilsbiburg/Něm.), Veronika Trnková (Olymp).

Libera: Veronika Dostálová (Olymp), Šárka Melichárková (SG Brno).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články