Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

České volejbalistky skončily v Evropské lize čtvrté

Istanbul - České volejbalistky nakonec v Evropské lize nedosáhly na medaile a obsadily čtvrté místo. V utkání o bronz dnes v Istanbulu prohrály s Bulharskem 0:3 za 80 minut. Ve vyrovnané partii nezvládl český tým koncovky jednotlivých setů a v turnaji Final Four nezískal ani jednu sadu. Finálové utkání pak ovládly volejbalistky Srbska, které porazily Turecko 3:0.

Na rozdíl od nevydařeného semifinálového duelu se Srbskem trenér Jiří Šiller vsadil na změnu nahrávaček, když Lucii Mühlsteinovou nahradila Šárka Kubínová. Do zápasu vstoupily lépe české hráčky, které vedly 8:5. Jenže pak nechaly soupeřkám hodně prostoru v útoku a samy se nedokázaly prosadit. V koncovce ještě snížily na 21:22, následnou sérií tří nevynucených chyb ale nabídly soupeřkám zisk prvního setu, který Bulharky ukončily přímým bodem z podání.

České hráčky odvedly nejlepší výkon ve druhém setu, v němž se oba týmy střídaly ve vedení. Ze stavu 5:9 se podařilo českým volejbalistkám při podání Kubínové šesti body otočit skóre. V koncovce vedly po bloku Pastulové 24:22, neproměnily však ani jeden ze dvou setbolů. Nezužitkovaly ani další za stavu 26:25 a toto klopýtnutí je psychicky odrovnalo.

Třetí sada patřila bojovněji naladěným Bulharkám, které k přesnějším blokům přidaly i jistější podání. V závěru se ještě pokusily české volejbalistky vzchopit. Odvrátily první mečbol Bulharek, při druhém ale nezvládly příjem podání. Kubínová se ve snaze vrátit míč do hry dotkla sítě, tím definitivně padla poslední naděje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články