Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České volejbalistky prohrály i druhý zápas v Grand Prix, Polsku podlehly 1:3

Zelená Hora - České volejbalové reprezentantky ani ve druhém vystoupení na turnaji Grand Prix neokusily pocit vítězství. V Zelené Hoře nestačily na domácí Polsko. Svěřenkyně trenéra Alexandra Weibla sice po ztraceném první setu získaly ten následující, ve zbylých dvou však byly úspěšnější jejich soupeřky.

Trenér Waibl oproti pátečnímu nevydařenému duelu s Portorikem výrazně pozměnil základní sestavu, do níž nově zařadil Evu Hodanovou, Ivu Nachmilnerovou a Marii Toufarovou. Navzdory změnám se však české hráčky nedostaly v prvním setu do tempa a uhrály jen patnáct bodů.

Stejně jako ve dvou přípravných zápasech před dvěma týdny se nedokázaly prosadit v útoku. Od druhého setu zasáhla do hry i Mlejnková, která hru národního týmu výrazně oživila. České volejbalistky srovnaly krok a vyhrály 25:23. "Odhodily jsme po prvním značně nervózním setu zábrany, zpřesnily jsme všechny herní činnosti," uvedla po zápase kapitánka Tereza Rossiová.

Po prohraném třetím setu se opět zlepšily, ve čtvrtém dějství si dlouho udržovaly slibný tříbodový náskok, v koncovce se ale prosadily důrazněji hrající Polky. "Soustředění se pak ještě násobilo kvůli nervozitě, která se ve čtvrtém setu přelila na stranu Polek. Ty se musely hodně zapotit, aby zastavily naši nalezenou agresivitu a nedovolily nám dojít až do tie-breaku. Budeme pokračovat v rostoucím trendu a postupném zlepšování. Důležité je udržet tuto mentalitu," věří Rossiová. 

Závěrečné utkání úvodního turnaje Grand Prix odehrají české reprezentantky v neděli s Kanadou, která prohrála s Portorikem 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články