České volejbalistky porazily v kvalifikaci o MS Bulharsko

Conegliano (Itálie) - České volejbalistky vstoupily v italském Coneglinau do závěrečné kvalifikace o postup na mistrovství světa výhrou 3:1 nad Bulharskem. V sobotu od 20:30 se střetne český tým s domácí Itálií a v neděli od 18:00 hraje s Běloruskem. V prvním setu dnešního utkání se sice více prosadily útočnější Bulharky a zvládly lépe koncovku, v dalších třech setech už ale diktovaly tempo a vývoj utkání české reprezentantky, které těžily z přesnější kombinační hry i tvrdšího podání.

Český tým prohrál s Bulharkami před dvěma měsíci v předcházející části kvalifikace v Gabrovu. Oproti tomuto utkání podaly české hráčky mnohem lepší výkon. V první setu sice držely dlouho se svými soupeřkami krok, ale v závěru doplatily na nervozitu několika chybami, které Bulharky zužitkovaly k zisku setu.

Od druhého setu se ale hra českého týmu výrazně zlepšila. V útoku se výrazně prosazovala nekompromisně smečující Matuszková, kterou doplňovala Havelková s Plchotovou. Ke zkvalitnění hry pomohl i příchod Adlerové, která po první sadě vystřídala Havlíčkovou. Po zvládnutí koncovek druhého a třetího setu se dostal český tým do herní pohody. Bulharky se sice ještě ve čtvrtém setu na chvíli pokusily o zvrat, ten už ale české hráčky pozornou hrou nepřipustily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články