Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České volejbalistky porazily Izrael hladce 3:0

Svitavy - České volejbalistky porazily v Evropské lize i podruhé ve Svitavách Izrael, tentokrát hladce 3:0. V tabulce skupiny B je český tým po deseti kolech na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na Bulharsko, které zdolalo rovněž bez ztráty setu Maďarky. V závěrečných dvou zápasech se české volejbalistky za dva týdny střetnou v Bulharsku s domácím týmem o první místo a postup do semifinále.

Dnešní svitavský souboj přinesl vyrovnanou partii pouze v úvodním setu. V něm se domácí volejbalistky dlouho nemohly dostat do tempa a jen dotahovaly izraelský náskok. Soupeřky těžily hlavně z výkonů trojice Veliká, Artmenková a Fahriová. Teprve v dramatické koncovce se české hráčky prosadily a po 33 minutách vyhrály první sadu 30:28.

"Trošku jsme zaspali úvod a chybovali jsme. Na hráčkách Izraele bylo zejména v prvním setu patrné, že touží po vítězství. Odvrátili jsme ale čtyři setboly," řekl trenér Jiří Šiller. Další průběh utkání už byl v režii českých reprezentantek, které Izrael přehrávaly přesnějším servisem, důrazem v útoku a jistější obranou. V druhém setu povolil domácí výběr soupeřkám uhrát pouze 11 míčů a jednoznačný průběh měla také třetí sada. "Dařilo se nám v útoku. Obrat se nám ale podařil hlavně tím, že jsme eliminovali na síti nejlepší dvě hráčky Izraele Velikou s Artmenkovou," dodal Šiller.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Izrael

Český tým zaznamenal sedm přímých bodů z podání, po dvou esech daly smečařky Barborková a Havelková. V útoku se prosazovaly Havlíčková i blokařky Kallistová s Pastulovou.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články