Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České volejbalistky poprvé prohrály - s Nizozemskem

Raanana - České volejbalistky utrpěly v Evropské lize první prohru. V dnešním úvodním utkání třetího turnaje v izraelské Raananě podlehly za 69 minut Nizozemsku 0:3 a ztratily první místo v tabulce skupiny C, na kterém je vystřídaly právě Nizozemky. Ve druhém utkání skupiny Řecko porazilo Izrael 3:0.

Trenér českého týmu Parisi se musel obejít oproti předcházejícím dvěma turnajům bez tří opor. Vedle zraněné Havlíčkové, která má problémy s ramenem, chyběly ještě Pastulová a nahrávačka Mühlsteinová. Místo nich nastoupily v základní sestavě Vanžurová, Svobodníková a Smutná. Oba předcházející vzájemné zápasy před dvěma týdny v Brně i minulý týden v Nizozemsku vyhrály české volejbalistky vždy až po tuhém boji v tie-breacích 3:2.

Tentokrát v oslabené sestavě české hráčky získaly nepatrný náskok jen v úvodech jednotlivých setů. V prvním vedly 6:4, ve druhém 6:5 a ve třetím 2:0. Ve zbývajícím průběhu už diktovaly tempo dravěji a přesněji hrající nizozemské volejbalistky, které těžily z mnohem agresivnějšího útoku. Na podání ještě držely české hráčky se soupeřkami krok, největší herní rozdíl ve výkonnosti obou týmů byl v obraně na síti.

Za celé utkání měl český tým pouze tři úspěšné bloky, naopak jejich protivnice na síti zachytily jedenáct českých útoků. Smečařsky se v českém týmu dařilo pouze Vanžurové s Havelkovou. Ani v jednom setu se nepodařilo českým hráčkám alespoň částečně zdramatizovat koncovku. Naději ztratily většinou po nevynucených chybách, kdy soupeřkám nabídly v prostřední části setu značný bodový náskok. V sobotu se české volejbalistky střetnou od 16:00 s domácím Izraelem.

Utkání skupiny C Evropské ligy volejbalistek v Raananě (Izrael):

Česká republika - Nizozemsko 0:3 (-20, -18, -16)

Sestava a body ČR: Havelková 10, Svobodníková 7, Vanžurová 13, Kossányiová 6, Monzoniová 2, Smutná 1, libero Jášová - Vincourová, Bednářová 2. Trenér: Parisi. Rozhodčí: Zdraveski (Mak.), Papadopolová (Rum.). Čas: 69 min. Diváci: 50.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články