Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

České volejbalistky po výhře nad Moldavskem prakticky postoupily

Gabrovo (Bulharsko) - České volejbalistky vyhrály i svůj druhý zápas kvalifikace mistrovství světa 2010 a prakticky si zajistily postup do další fáze. Dnešní výhru nad Moldavskem 3:0 po setech 25:16, 25:10 a 25:15 komplikovaly v bulharském Gabrovu jen výpadky proudu, které zápas dvakrát na půl hodiny přerušily. V sobotu čeká tým Táni Krempaské duel s outsiderem z Albánie, proti kterému by měl zpečetit takřka jistý postup, a v neděli s domácím Bulharskem.

Češky soupeře převálcovaly

Utkání bylo od začátku jasnou záležitostí českých hráček, které soupeře převyšovaly ve všech směrech. V útoku si vedly dobře Havelková s Havlíčkovou, které také zakončovaly většinu akcí. Snaživý výkon Moldavska na technicky i takticky vyzrálejší český celek nestačil. Hladký průběh narušily jen výpadky proudu. Zhruba na dvacet minut byla hra přerušena uprostřed úvodní sady, podobně dlouhý problém nastal i po skončení setu. 

Po znovuzahájení utkání rozjetý český tým nepustil soupeře vůbec do hry a povolil mu uhrát ve druhé sadě pouhých deset bodů. I ve třetím setu měly české hráčky utkání zcela pod kontrolou. Moldavský tým sice občas potrestal české chyby, přes pozornou obranu se ale probil jen sporadicky. Český tým v utkání zaznamenal 40 úspěšných útoků oproti pouhým 21 soupeře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články